• NL

Heeft u zojuist een mail van ons ontvangen via ZIVVER? Dat kan. Het is onze manier om ervoor te zorgen dat een e-mail, die wellicht gevoelige of persoonlijke informatie bevat, veilig wordt verstuurd.
Misschien heeft u nog nooit van ZIVVER gehoord en twijfelt u of dit wel te vertrouwen is. Om die twijfel weg te nemen, geven wij hier graag een korte toelichting.

Bij het uitwisselen van vertrouwelijke informatie voldoet ‘gewone’ e-mail niet aan de wettelijke veiligheidseisen. Daarom maakt Noordwest Ziekenhuisgroep gebruik van ZIVVER voor het veilig (versleuteld) versturen van privacygevoelige informatie. Zo garanderen wij dat niemand anders dan u de inhoud van de e-mail kan lezen.

Hoe opent u een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Hebt u een e-mail ontvangen van Noordwest Ziekenhuisgroep via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet u een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder).

Bericht openen met een toegangscode
U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Om zeker te weten dat alleen u het bericht kunt lezen, heeft de afzender een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op ‘Klik voor bericht’ en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Bericht openen met een sms-code
U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?
U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze beveiligde webpagina. Klik op de knop ‘Beantwoorden’. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Echtheid mail controleren

Als u wilt controleren of de mail echt van een medewerker van Noordwest komt, dan kunt u op het volgende letten:  

  • het e-mailadres eindigt altijd op ….@nwz.nl 
  • ga met de muis op de knop met de link naar het bericht staan. De link moet beginnen met https://app.zivver.com/... 
  • twijfelt u nog steeds of de mail wel echt van één van onze medewerkers komt, dan is het verstandig om even te bellen met de afzender 
     

Meer informatie over ZIVVER vind u op https://www.zivver.nl. U kunt ook contact opnemen met ZIVVER via: support@zivver.com

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Veilig mailen