• NL

Als topklinisch ziekenhuis heeft Noordwest Ziekenhuisgroep op het gebied van onderwijs, opleidingen en wetenschappelijk onderzoek uitgesproken doelstellingen en ambities. Deze worden ingevuld door Noordwest Academie, ons eigen leerhuis. We doen dat op onze eigen manier: praktisch, concreet en doelgericht waarbij we aandacht hebben voor wie je bent als persoon, wat voor professional je wilt zijn, welke kwaliteiten je hebt en hoe je deze zo goed mogelijk in kunt zetten.

Medisch onderwijs

Al ruim 20 jaar draagt Noordwest Ziekenhuisgroep bij aan de opleiding van geneeskundestudenten (co-assistenten) tot basisarts en aan de vervolgopleiding tot medisch specialist. Jaarlijks lopen 500 co-assistenten stage in ons ziekenhuis, Noordwest biedt 25 erkende medische vervolgopleidingen, daarnaast worden stageplaatsen aangeboden aan huisartsen, artsen verstandelijk gehandicapten, militair artsen en specialisten ouderengeneeskunde in opleiding. Hiervoor werkt Noordwest samen met Academisch Medisch Centrum en VU medisch centrum in Amsterdam.

Verpleegkundig onderwijs

Vanaf 2012 biedt Noordwest de Verpleegkunde Opleiding in de Praktijk (VIP). Dit is een opleiding tot mbo verpleegkundige die volledig binnen het ziekenhuis en het leerhuis wordt ingevuld in samenwerking met ROC Nova College Haarlem. Noordwest heeft op jaarbasis 200 verpleegkundigen in opleiding.

We bieden nascholing aan professionals in de zorg in de vorm van symposia, trainingen en e-learning modules. Voor scholieren en studenten is er de mogelijkheid om in het ziekenhuis stage te lopen.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Opleidingen