• NL

Als operatieassistent of anesthesiemedewerker ben je precies, oplettend en kun je snel schakelen. Wil jij graag op de operatiekamers werken, volg dan de opleiding tot operatieassistent of anesthesiemedewerker. Noordwest Ziekenhuisgroep biedt de een inservice-opleiding op HBO-niveau aan. Tijdens deze opleiding combineer je leren en werken. Het theoretische deel van de opleiding volg je bij Amstel Academie, het opleidingscentrum van VU medisch centrum.Het praktijkgedeelte van de opleiding volg je in ons ziekenhuis.

Ervaring van onze leerlingen

Sanne Visser en Sander Vet zijn leerlingen in Noordwest Ziekenhuisgroep. Wil je weten wat ze van de opleiding vinden en hoe ze het vinden om in Noordwest te werken? Lees de interviews met:


Verloop van de opleiding

De opleiding start ieder jaar in maart of september en duurt 3 jaar. Voordat je start met de opleiding, heb je een keuze gemaakt voor de opleiding tot operatieassistent of anesthesiemedewerker. Het eerste leerjaar begint met een theorieperiode van 4 maanden (de beroepsvoorbereidende periode). Daarin loop je ook stage op de operatieafdeling, verpleegafdeling en een aantal functieafdelingen. Daarna begin je met werken op de operatieafdeling. Deze periode (de beroepsbegeleidende periode) wordt onderbroken door theorieblokken en enkele stages op andere afdelingen in het ziekenhuis.

Meer informatie

Lees meer informatie over de opleiding en de toelatingseisen van de:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Operatieassistent of anesthesiemedewerker