• NL
 info

U bent zwanger en gaat in ons ziekenhuis bevallen. Misschien kiest u zelf voor een bevalling in het ziekenhuis (poliklinische bevalling). Of misschien heeft u geen keus en moet u in het ziekenhuis bevallen, omdat het voor u en uw baby veiliger is (klinische bevalling). Het kan ook zijn dat u het liefst thuis bevalt, maar dat u vlak voor of tijdens de bevalling toch onverwacht naar het ziekenhuis moet.

Poliklinische bevalling
Als u poliklinisch bevalt begeleidt uw eigen verloskundige uw bevalling in het ziekenhuis. Bij een eventuele complicatie draagt uw verloskundige de begeleiding over aan een verloskundige, arts-assistent en/of gynaecoloog van het ziekenhuis. Als de baby geboren is blijft uw baby lekker een uur op uw buik liggen. Geeft u borstvoeding? Dan helpen we u in het 1e uur met aanleggen. Als alles goed gaat met u en uw baby, mag u zo’n 2 tot 3 uur na de bevalling naar huis. U krijgt van de verpleegkundige een overdracht mee voor de kraamverzorgende en uw eigen verloskundige.

Klinische bevalling
Staat u onder controle van de gynaecoloog en bevalt u om een medische reden in het ziekenhuis? Dan wordt u behalve door de verpleegkundige, begeleid door een klinisch verloskundige van het ziekenhuis of een arts-assistent.

Uw voorbereiding

Voorlichting bevallen en kraambed
Om u goed voor te bereiden op uw bevalling en het kraambed, is een voorlichtingspresentatie gemaakt. Het is prettig deze thuis te bekijken. Heeft u vragen, noteer deze en bespreek ze tijdens de afspraak met uw verloskundige of arts.


Fotoverhalen locatie Alkmaar

  • Keizersnede 
    In het geval van een geplande keizersnede kunt u zich goed voorbereiden. Zo krijgt u uitgebreide voorlichting over de operatie, op de polikliniek en op de verpleegafdeling verloskunde. Ook kunt u ons fotoverhaal ‘keizersnede’ bekijken, waarin we u graag uitleggen wat u en uw partner voor, tijdens en na de keizersnede kunnen verwachten.
  • Bevallen
    Komt u voor een bevalling naar ons ziekenhuis? Dan attenderen wij u ook graag op ons fotoverhaal ‘bevallen bij Noordwest Ziekenhuisgroep’.

 

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Bevallen