• NL
 Description

De ziekenhuisfysiotherapeuten in Noordwest Ziekenhuisgroep zijn gespecialiseerd in de zorg voor patiënten met acute, meervoudige  en snel wisselende problemen. De fysiotherapeuten werken daarbij veelvuldig samen met onder andere artsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten.

Locatie Alkmaar
Maak kennis met de leden van ons team van ziekenhuisfysiotherapeuten in Alkmaar en lees meer over hun ervaring, ambitie en specialisaties.

Tijdens de opname
De ziekenhuisfysiotherapeut helpt u om zo snel mogelijk weer in beweging te komen. De fysiotherapeut behandelt onder meer patiënten voor en na een operatie, patiënten met neurologisch letsel en patiënten met longproblemen. Tijdens de behandeling gaat het niet alleen om fysieke mogelijkheden en beperkingen. Ook persoonlijke factoren en omgevingsfactoren zijn van invloed op het ontstaan, het verloop en de beleving van ziekte.

Kwetsbare ouderen
Liggen en gebrek aan beweging leidt tot verlies van spierkracht en uithoudingsvermogen. Bij kwetsbare ouderen kan dit betekenen dat zij na ontslag uit het ziekenhuis niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. De ziekenhuisfysiotherapeut speelt een belangrijke rol in de screening en behandeling van kwetsbare ouderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis. Het doel is de fysieke achteruitgang van deze kwetsbare groep tijdens de opname tot een minimum te beperken.

Na de opname
De ziekenhuisfysiotherapeut beoordeelt of u gelijk na de opname weer als vanouds kunt functioneren, al dan niet met hulp van uw naasten. Als dat niet het geval is, dan heeft u wellicht revalidatie nodig. Dit kan vanuit huis of in een verpleeghuis of revalidatiecentrum plaatsvinden. De ziekenhuisfysiotherapeut adviseert u en uw arts over het meest passende traject. In een aantal gevallen kan de ziekenhuisfysiotherapeut u doorverwijzen naar een gespecialiseerde fysiotherapeut bij u in de buurt. Voorbeelden hiervan vindt u op de volgende websites:


Polikliniek fysiotherapie
Een aantal patiënten heeft ook na ontslag de specifieke kennis en ervaring nodig van de ziekenhuisfysiotherapeut. De fysiotherapeut werkt hierbij vaak samen met andere zorgverleners in het ziekenhuis. Voorbeelden hiervan zijn hartrevalidatie, bekkenbodemspreekuur, chronisch buikpijnoverleg en het KNORF spreekuur.

Voor een behandeling op de polikliniek fysiotherapie van locatie Alkmaar heeft u een verwijzing nodig van een medisch specialist. U maakt vervolgens zelf een afspraak voor een polikliniekbezoek. U kunt dus niet zonder verwijzing een afspraak maken met de fysiotherapeut, ook niet met een verwijzing van uw huisarts.

Op de afdeling revalidatie van Noordwest zijn ook fysiotherapeuten werkzaam. Lees meer informatie over revalidatiegeneeskunde. 

Locatie Den Helder
De afdeling fysiotherapie van de Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder is sinds 1 januari 2014 een zelfstandige maatschap/praktijk. Het ziekenhuis huurt fysiotherapeutische zorg in voor patiënten die in het ziekenhuis verblijven. Vanuit de zelfstandige praktijk bieden de fysiotherapeuten ook fysiotherapie aan mensen buiten het ziekenhuis. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken. Meer informatie over de fysiotherapeutische behandelingen in Den Helder vindt u op de website van Fysio Ziekenhuis Den Helder.

Meer informatie
Meer informatie over de rol van ziekenhuisfysiotherapie vindt u als dit van toepassing is bij de diverse ziektebeelden. Lees ook de adviezen van de ziekenhuisfysiotherapeut op deze site bij Beweeg je beter!.

 

 

Contact met Fysiotherapie

Polikliniek 072 - 548 3600 Locatie: 0848:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Polikliniek 0223 - 69 6418 Locatie: Afdeling G, ingang Timorlaan8:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag

Wachttijden

 onderzoeken
Geen onderzoeken gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Fysiotherapie