• NL
dr. C.F. van Dijke
Functie
radioloog
Specialisatie
musculoskeletale radiologie
Aandachtsgebied
opleider radiologie
BIG-nummer
59035895901
Afdelingen

 

‘Ik ben opleider radiologie, opleider nucleaire geneeskunde en hiernaast algemeen radioloog met subspecialisatie musculoskeletale radiologie. 
 
Noordwest Ziekenhuisgroep is onderdeel van de groep van Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoede positie te kiezen met patiëntgerichte topklinische zorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. Het opleiden van een arts-assistent tot specialist, radioloog vind ik een groot voorrecht en écht geweldig. De radiologie is de spil binnen de gezondheidszorg. Er wordt (vrijwel) geen hoofd/long/buik/extremiteit meer geopereerd zonder beeldvorming. Zo ook bij andere specialismen is de radiologie veelal mede beleidsbepalend. Het probleem, bijvoorbeeld pijn, proberen we gezamenlijk te verklaren. Dit samen zoeken leren wij, als groep van 19 radiologen en 5 nucleair geneeskundigen binnen Noordwest, aan onze arts-assistenten in een veilig leerklimaat. Dit is maatwerk per arts-assistent waarbij het beste uit de arts-assistent gehaald wordt. Het streven is dat elke arts-assistent een visitekaartje is om trots op te zijn als opleider en opleidingsgroep. Innovaties worden in de opleiding meegenomen om zo optimaal toekomstgericht te blijven voor de arts-assistent en voor de patiënt. Natuurlijk moet er hiernaast een goede werk-privé balans zijn om optimaal te functioneren en alert te blijven binnen de opleiding, want de patiënt staat altijd centraal en heeft het recht op uitstekende zorg.
 
De musculoskeletale radiologie is mijn subspecialisatie binnen de radiologie. Om de diagnose te stellen van afwijkingen van botten, gewrichten, weke delen (inclusief de spieren en banden) en de wervelkolom,  maak ik onder andere gebruik van röntgenfoto, echo, CT of MRI. Behalve beeldvorming kan de musculoskeletale radioloog biopten uit bot of weke delen nemen of bijvoorbeeld gewrichten injecteren. Binnen dit subspecialisatie werk ik als radioloog nauw samen met onder andere fysiotherapeuten, huisartsen, orthopeden, sportartsen, revalidatieartsen, reumatologen, nucleair geneeskundigen, neurologen, oncologen, traumatologen en chirurgen. Binnen mijn subspecialisatie heb ik hiernaast een specifieke interesse voor sport gerelateerde blessures.

Mijn opleiding en werkervaring heb ik opgedaan in het Academisch Ziekenhuis in Utrecht, de University of California in San Francisco (gedurende 3 jaar), het Academisch Ziekenhuis in Maastricht en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. In 2000 ben ik gepromoveerd op specifieke MRI contrastmiddelen met betrekking tot de angiogenese (bloedvat nieuwvorming) bij tumoren en gewrichtsontstekingen. Vanaf 2006 ben ik radioloog bij Noordwest.’


Bijzonderheden:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. C.F. van Dijke