• NL
 Enter Title

Zwangerschap onder begeleiding van een gynaecoloog
Als uw zwangerschap begeleid wordt door 1 van onze gynaecologen, dan vinden de controles plaats op de polikliniek gynaecologie. Bij tussentijdse klachten belt u ook met de medewerkers van deze polikliniek. Tijdens de avond, de nacht en in de weekenden vraagt u naar de dienstdoende verpleegkundige op de verloskamer. Soms wordt er een hartfilmpje (een CTG) van de baby gemaakt. Zo’n hartfilmpje geeft een goed beeld van de conditie van de baby. Verder is het voor u belangrijk om te weten dat de gynaecoloog geen kraambedcontroles doet, dit zijn de dagelijkse controles tijdens de 1e dagen na de bevalling. Daarom raden wij u aan om tijdens uw zwangerschap alvast contact op te nemen met 1 van de verloskundigenpraktijken in de regio zodat degene die de kraambedcontrole voor u gaat uitvoeren, al bekend en enigszins vertrouwd is.

Een bezoekje aan de verloskamer
Als u benieuwd bent hoe onze verloskamers er uit zien dan kunt u tijdens uw zwangerschap alvast een kijkje komen nemen. In principe kan dat iedere dag, maar het is wel noodzakelijk dat u vooraf even belt voor een afspraak.

Voorlichtingsavonden
Wij organiseren per jaar meerdere voorlichtingsavonden waar u samen met uw partner welkom bent. U ontvangt informatie over de poliklinische en klinische bevallingen en er is volop ruimte voor het stellen van vragen. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om een kijkje te nemen op de verloskamers, de kraamafdeling en de couveuseafdeling. De avonden worden aangekondigd via posters in openbare ruimtes, in de agenda op deze site en in de plaatselijke dag- en weekbladen.

Kraamzorg
Om na thuiskomst na de ziekenhuisbevalling verzekerd te zijn van kraamzorg, moet u zich vóór de 14e week van de zwangerschap zelf aanmelden bij 1 van de kraamzorginstellingen (kijk bij 'Websites').

Borstvoeding
Als uitgangspunt voor de borstvoeding hanteren we de vuistregels van de WHO (de Wereld Gezondheids Organisatie) en wordt uw baby 'op vraag' gevoed. Wij raden u aan om uzelf tijdens de zwangerschap alvast te verdiepen in het geven van borstvoeding. U kunt voor informatie bij uw verloskundige terecht maar er worden ook speciale voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. In Den Helder gebeurt dit door twee coördinatoren van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, (de VBN). Bij 'Websites' vindt u de link naar hun website.

Websites

 Behandelingen
 Folders

Geen folders gevonden.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Zwangerschap