• NL
 info

U bent zwanger en gaat in ons ziekenhuis bevallen. Misschien kiest u zelf voor een bevalling in het ziekenhuis (poliklinische bevalling). Of misschien heeft u geen keus en moet u in het ziekenhuis bevallen, omdat het voor u en uw baby veiliger is (klinische bevalling). Het kan ook zijn dat u het liefst thuis bevalt, maar dat u vlak voor of tijdens de bevalling toch onverwacht naar het ziekenhuis moet.

Poliklinische bevalling
Als u poliklinisch bevalt begeleidt uw eigen verloskundige uw bevalling in het ziekenhuis. Bij een eventuele complicatie draagt uw verloskundige de begeleiding over aan een verloskundige, arts-assistent en/of gynaecoloog van het ziekenhuis. Als de baby geboren is blijft uw baby lekker een uur op uw buik liggen. Geeft u borstvoeding? Dan helpen we u in het 1e uur met aanleggen. Als alles goed gaat met u en uw baby, mag u zo’n 2 tot 3 uur na de bevalling naar huis. U krijgt van de verpleegkundige een overdracht mee voor de kraamverzorgende en uw eigen verloskundige.

Klinische bevalling
Staat u onder controle van de gynaecoloog en bevalt u om een medische reden in het ziekenhuis? Dan wordt u behalve door de verpleegkundige, begeleid door een klinisch verloskundige van het ziekenhuis of een arts-assistent.

Uw voorbereiding

Voorlichting bevallen en kraambed
Noordwest organiseert normaal gesproken meerdere keren in het jaar informatiebijeenkomsten over bevallen en kraambed. Door de coronacrisis kunnen deze bijeenkomsten helaas niet doorgaan. Toch willen wij u als aanstaande ouder zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling. Onderstaande presentaties kun u thuis rustig bekijken.


Fotoverhalen locatie Alkmaar

  • Keizersnede 
    In het geval van een geplande keizersnede kunt u zich goed voorbereiden. Zo krijgt u uitgebreide voorlichting over de operatie, op de polikliniek en op de verpleegafdeling verloskunde. Ook kunt u ons fotoverhaal ‘keizersnede’ bekijken, waarin we u graag uitleggen wat u en uw partner voor, tijdens en na de keizersnede kunnen verwachten.
  • Bevallen
    Komt u voor een bevalling naar ons ziekenhuis? Dan attenderen wij u ook graag op ons fotoverhaal ‘bevallen bij Noordwest Ziekenhuisgroep’.

 

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Bevallen