• NL
 Description

De kinderarts heeft de zorg van alle kinderen in de leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar. Dit gebeurt zowel klinisch als poliklinisch. Kindergeneeskunde is een apart specialisme, omdat kinderen soms andere ziekten krijgen dan volwasssenen. Ook kunnen de symptomen verschillend zijn, afhankelijk van de leeftijd. Bij kinderen speelt ook de groei en ontwikkeling een belangrijke rol.

Heeft u het al geregeld voor uw kind?

Hoe kunt u inzage krijgen in het medisch dossier van uw kind? Door het regelen van een machtiging voor Mijn Noordwest. Hoe zorgt u ervoor dat uw huisarts op de hoogte is van de medische informatie uit het ziekenhuis? Door het regelen van de toestemming voor het delen van medische gegevens. Zo kan uw huisarts altijd de juiste zorg geven: snel, goed en veilig. En weet u wat er in het medisch dossier van uw kind staat. In onze folder leggen wij u uit hoe u deze zaken kunt regelen en waarom dit zo belangrijk is.
Heeft u vragen, neem dan contact op met de polikliniek kindergeneeskunde. 

   
Neonatologie 
Op de afdeling neonatologie worden te vroeg geboren en/of zieke baby’s opgenomen. De afdeling heeft een post IC/HC-status (intensive care/high care). Dit betekent dat de afdeling aan hoge kwaliteitseisen voldoet en in de regio zorg biedt aan pasgeborenen met ernstige enkel- of meervoudige problemen die soms eerst in een academisch ziekenhuis op een NICU (neonatologische intensive care unit) hebben gelegen. 

Gespecialiseerde zorg voor uw kind
Behalve voor reguliere basiszorg kan uw kind op onze kinderafdeling terecht voor gespecialiseerde zorg. Gespecialiseerde teams onderzoeken en behandelen bijvoorbeeld kinderen met een allergie, overgewicht of kinderen met plas- en poepproblemen. Door bundeling van kennis, ervaring, onderzoek en de specialisaties van onze kinderartsen hebben we op onze kinderafdeling bijzondere deskundigheid opgebouwd.

Opname en operatie 
Wordt uw kind binnenkort opgenomen in ons ziekenhuis voor onderzoek en/of behandeling, dan vindt u op deze website praktische informatie over opname en operatie. U kunt samen met uw kind de informatie voor uw kind gericht op zijn/haar leeftijd bekijken. Zo kunt u zich samen met uw kind goed voorbereiden op een bezoek. 

Kinderkliniek onderscheiden met Smiley
De kinderkliniek van ons ziekenhuis heeft 2 Smiley's van Stichting Kind en Ziekenhuis ontvangen. Deze landelijke stichting kent dit kwaliteitskeurmerk toe aan ziekenhuizen die zich onderscheiden met hun zorg voor kind en ouders. Ze hanteert daarvoor criteria per onderdeel van een kinderkliniek. De kinderafdeling van Noordwest Ziekenhuisgroep kreeg een Smiley voor de kinderafdelingen en één voor de kinderdagbehandeling.

Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar
Stichting Medische Kindercirkel zorgt dankzij sponsoring en schenkingen voor nét dat beetje extra voor de zieke kinderen die in Noordwest verblijven, hun ouders en overige gezinsleden. Lees op de website van Medische Kindercirkel Alkmaar meer over deze wensen en de projecten die al gerealiseerd zijn.

 

 

Contact met Kindergeneeskunde

Polikliniek 072 - 548 2950kids@nwz.nl Locatie: 1198:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Kinderafdeling bestaat uit:
Neonatologie 072 - 548 2970 Locatie: 340
Verpleegafdeling kinderafdeling/ dagbehandeling 072 - 548 2980 Locatie: 349
Verpleegafdeling tienerafdeling 072 - 548 2980 Locatie: 347
Polikliniek 0223 - 69 6449kinderpoli@nwz.nl Locatie: 358:30 - 16:30 uur maandag t/m vrijdag
Verpleegafdeling kinderafdeling 0223 - 69 6360 Locatie: 3-Noord
Neonatologie 0223 - 69 6461 Locatie: 3-Noord
Polikliniek 072 - 548 2950
Polikliniek 0223 - 69 6449

 medewerkers
AACTH-test bij kinderenAcute opname verdenking blindedarmontsteking bij kinderenAlcoholvergiftigingAllergie huidpriktest bij kinderen AlkmaarAllergische reactie - behandelplanAllergische reactie - persoonlijk actieplan kindArginine-clonidinetestArgininetestArtsenvisite en ouders/verzorgersAstma behandelplan voor kinderenAzathioprine AlkmaarBBaby's die veel huilenBedplassen bij kinderenBegeleiding van uw kindBesnijdenis (circumcisie) bij kinderenBijvoeding bij voedselallergieBorstvoeding bij te vroeg geboren baby'sCClonidinetestConstitutioneel eczeemCorrectie van afstaande orenCouveusekinderen, nazorgDDagopname van uw kind, hoe bereidt u uw kind voor?Diabetes kind: Wat je moet weten als je diabetes hebtDiabetes kind: Wat je moet weten over je insulinepompDikke darm, onderzoek bij kinderenDMSA scan bij kinderenEEchografie van het hart bij kinderenEEG-onderzoek bij uw kindEnergie- en eiwitverrijkt dieet voor uw kindErbse parese (OPBL) - KinderfysiotherapieFFototherapie bij pasgeboreneGGebroken sleutelbeen bij een babyGezinskamer van de kinderafdeling Den HelderGipsbroek: de verzorging thuisGipsredressie bij kinderenGlucosetolerantietest bij kinderen (oraal)GnRH-testHHeeft u het al geregeld voor uw kind?HersenschuddingHulpmiddelen voor kinderen met spasticiteit van de benenIInfliximab bij kinderen AlkmaarKKeel- en/of neusamandelen verwijderenKinderafdeling, welkom op de afdelingKlompvoet, de behandeling (Ponseti)Koorts bij kinderenKoortsstuipen bij kinderenLLiesbreukoperatie bij kinderenLongfunctieonderzoek - bodybox bij kinderenLongfunctieonderzoek - flow volume curve bij kinderenLongfunctieonderzoek - histamine provocatietest bij kinderenMMesalazine AlkmaarMethotrexaat (MTX) AlkmaarMethotrexaat toedienen AlkmaarMictiedagboekNNaar huis: informatie voor kind, tiener, ouder/verzorgerNeonatologie locatie Alkmaar, welkom op de afdelingNeonatologie locatie Den Helder, welkom op de afdelingNeonatologie, informatie over ontslag van uw kindNeus spoelen met een zoutoplossingNeussprayNiet-ingedaalde zaadbal, operatie (orchidopexie)OObstipatie bij kinderenOperatie van uw kind, uitleg over anesthesie en voorbereidingPPijn bij kinderenPipostraat AlkmaarPlasspreekuurPlastest bij kinderenPrednison AlkmaarRRenografie met Lasix bij kinderenRespiratoir syncytieel virusRöntgenonderzoek van de urineblaas bij kinderenRust voor uw babySSamen eten met uw opgenomen kindSedatie met lachgas bij kinderenSlokdarm, maag en twaalfvingerige darm, onderzoek bij kinderenSOLK-spreekuurSondevoeding geven aan uw kindSubcutane immunotherapieTTienerafdeling, locatie AlkmaarVVideo-interactiebegeleiding bij kinderenVideo-interactiebegeleiding bij pasgeborenenVochtbalans van uw kind bijhoudenVoedingstherapie voor kinderen/jongeren met de ziekte van CrohnVoedselallergie FPIES kind - instructieVoedselprovocatietestVoorkeurshoudingen baby'sZZetpil en klysma AlkmaarZo eet uw peuter/kleuter met plezier

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Kindergeneeskunde