• NL

Alkmaar: nierfalen en leefstijl

Datum
14-05-2024

Locatie
Alkmaar, Pieter van Foreestzaal (015), ingang Metiusgracht

Tijdstip
18:30 - 22:00 uur

Doelgroep
mensen met nierfalen en naasten

De nierfunctie van mensen met nierfalen gaat helaas in de loop der tijd langzaam achteruit. Dit geldt voor alle fases van de nieraandoening: voor chronische nierschade, voor mensen die dialyseren en voor getransplanteerden. Meestal is dit sluipend en hoort het bij de soort aandoening. Soms kan een passende leefstijl de achteruitgang vertragen of stabiliseren.  
In dit niercafé staat de volgende vraag centraal: ‘Wat heeft een passende leefstijl voor invloed op het nierfalen?’ Tijdens dit niercafé krijgt u belangrijke tips van medisch maatschappelijk werkers en een diëtist van het ziekenhuis. 

Programma

18:30 inloop en ontvangst met koffie/thee
18:45 opening door mw. S. Wokke, dialyseverpleegkundige Noordwest 
18:50 Anouk Halfweeg, diëtist: ‘Wat kun je zelf doen met voeding & leefstijl?’ 
19:15 korte pauze
19:30 Ingrid Feenstra en Annegrid Laumanns, medisch maatschappelijk werkers: ‘Wat heeft een passende leefstijl voor invloed op het nierfalen?’
20:45 korte pauze
21:00  het stellen van vragen en uitwisselen ervaringen uit het dagelijks leven
21:30 – 22:00  met een drankje napraten; afsluiting

 

Aanmelden
Interesse? Meld u zich dan aan vóór dinsdag 7 mei per e-mail: jeaniekoop@nvn.nl.
Vermeld in de mail uw naam; uw telefoonnummer; met hoeveel personen u komt én misschien heeft nu al vragen, die u nu al wilt stellen. 

Informatie
Het team van de nierfalenpoli en de dialyseafdeling van Noordwest en Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) organiseren dit niercafé. De toegang is gratis. 
Heeft u een vraag? Stel uw vraag per e-mail aan Jeanie Koop, patiëntvertegenwoordiger NVN, regio Noord Holland Noord, e-mail jeaniekoop@nvn.nl
 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Agenda