• NL

Ziekenhuizen zijn verplicht om van elke patiënt een medisch dossier bij te houden. Patiënten hebben onder andere recht op inzage in en/of afschrift van hun medisch dossier. Dit recht is vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Hoe u uw medische gegevens kunt inzien of een aanvraag voor een afschrift kunt doen, leest u hieronder.

Patiёntenportaal ‘Mijn Noordwest’

Sinds 22 juni 2018 registreren we uw gegevens in een digitaal programma. Vanaf deze datum kunt u altijd inloggen via het beveiligd patiëntportaal ‘Mijn Noordwest’ om:

 • uw persoonsgegevens zelf aan te passen
 • uw afspraken in te zien en
 • uw medische gegevens in te zien die de zorgverlener vanaf  22 juni 2018 heeft ingevoerd

Meer informatie leest u op: nwz.nl/mijnnoordwest.

Uw beeldmateriaal in Mijn Noordwest 
Heeft u een onderzoek gehad? Dan kunt u het bijbehorende beeldmateriaal raadplegen in uw patiëntenportaal Mijn Noordwest. Dit betreft het beeldmateriaal van een radiologisch onderzoek en die van nucleaire geneeskunde, vanaf oktober 2019. Dit beeldmateriaal kunt u gebruiken alleen voor ‘eigen doeleinden’.  

Heeft u uw beeldmateriaal nodig?  
Heeft u uw beeldmateriaal nodig voor het vaststellen van een diagnose, een second opinion of een overstap naar een ander ziekenhuis? Dan kunt u uw beeldmateriaal bij het ziekenhuis opvragen:

 • heeft u op het moment van de aanvraag een behandelrelatie met Noordwest, dan neemt u contact op met de polikliniek waar u in behandeling bent 
 • heeft u op het moment van de aanvraag geen behandelrelatie met Noordwest, lees dan verder op deze pagina om een afschrift medisch dossier op te vragen
   

Alle gegevens van uw medisch dossier als pdf-bestand via een e-mail

 • wilt u de gegevens van uw volledig medisch dossier (exclusief oude archieven en radiologisch beeldmateriaal) als pdf-bestand? Dus van recente jaren en van alle specialismen? Vul dan het aanvraagformulier alle medische gegevens in
 • wilt u de gegevens van het volledig medisch dossier (exclusief oude archieven en radiologisch beeldmateriaal) van een ander persoon als pdf-bestand? Dus van recente jaren en van alle specialismen? Vul dan het aanvraagformulier alle medische gegevens van een ander in

U ontvangt binnen 3 werkdagen na uw aanvraag een beveiligde e-mail van ons met een pdf-bestand. Vanwege de strikte privacyregels is de informatie van het pdf-bestand vergrendeld. Via de code die in onze mail staat, ontgrendelt u de gegevens van het pdf-bestand.

Is uw e-mailadres bij ons bekend? Controleer in ‘Mijn Noordwest’ of uw e-mailadres erin staat en/of uw e-mailadres correct is ingevoerd. Doe de e-mailverificatie, als u deze nog niet heeft gedaan. 

Let op: Wilt u gegevens opvragen voor een second opinion? Dan verloopt de aanvraag op een andere manier. Dit leest u onder de kop 'Afschrift medische gegevens voor second opinion: via de polikliniek', onderaan deze pagina.

Afschrift medisch dossier op papier en andere aanvragen

Wilt u:

 • een afschrift van uw medisch dossier op papier?
 • een afschrift van een deel van uw medisch dossier?
 • gegevens opvragen van vóór 22 september 2018?
 • de medische gegevens in uw dossier corrigeren, aanvullen of iets uit uw dossier laten vernietigen?

 Kijk dan in de folder 'Afschrift en wijziging medisch dossier'. U vindt hierin uitleg en het aanvraagformulier. Deze folder vindt u ook in het folderrek bij de ingangen.

Afschrift medische gegevens voor second opinion: via de polikliniek

Voor een second opinion en/of overstap naar een ander ziekenhuis elders bepaalt uw specialist van Noordwest welke gegevens nodig zijn. Veelal gaat het om een paar gegevens van uw medisch dossier, zoals een verslag van een operatie. U gaat voor de aanvraag naar de polikliniek waar u onder behandeling bent. De polikliniekmedewerker zet intern de opdracht uit om de beelden klaar te zetten in een portaal waar het andere ziekenhuis de gegevens kan ophalen. Deze hoeven niet meer op een DVD te worden meegegeven. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u in de folder ‘Second opinion en/of overstap naar een ander ziekenhuis’. Deze folder vindt u ook in het folderrek bij de ingangen.

Aanvragen röntgenfoto's
Soms zijn bij een second opinion röntgenfoto's nodig. Ook hiervoor gaat u naar de polikliniek waar u onder behandeling bent. Wilt u een röntgenfoto opvragen zonder dat u onder behandeling bent bij Noordwest? Bijvoorbeeld wanneer uw huisarts u heeft doorverwezen voor een röntgenfoto en u de foto nodig heeft? Dan kunt u deze opvragen via het formulier achterin de folder Afschrift en wijziging medisch dossier.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Afschrift medisch dossier