• NL

Ziekenhuizen zijn verplicht om van elke patiënt een medisch dossier bij te houden. Patiënten hebben onder andere recht op inzage in en/of afschrift van hun medisch dossier. Dit recht is vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Hoe u uw medische gegevens kunt inzien of een aanvraag voor een afschrift kunt doen, leest u hieronder.

Patiёntenportaal ‘Mijn Noordwest’

Sinds 22 juni 2018 registreren we uw gegevens in een digitaal programma. Vanaf deze datum kunt u altijd inloggen via het beveiligd patiëntportaal ‘Mijn Noordwest’ om:

  • uw persoonsgegevens zelf aan te passen
  • uw afspraken in te zien en
  • uw medische gegevens in te zien die de zorgverlener vanaf  22 juni 2018 heeft ingevoerd

Kijk voor meer informatie op www.nwz.nl/mijnnoordwest.

Alle gegevens van uw medisch dossier op USB-stick

Binnen 3 werkdagen ontvangt u een e-mail van ons met een code. Vanwege de strikte privacyregels is de informatie op de USB-stick vergrendeld. Via de code die in onze mail staat, ontgrendelt u de gegevens op de USB. Is uw e-mailadres bij ons bekend? Controleer in ‘Mijn Noordwest’ of uw e-mailadres erin staat en/of correct is ingevoerd.

Let op: Wilt u gegevens opvragen voor een second opinion? Dan verloopt de aanvraag op een andere manier. Dit leest u onder de kop 'Afschrift medische gegevens voor second opinion: via de polikliniek', onderaan deze pagina.

Afschrift medisch dossier op papier en andere aanvragen

Wilt u:

  • een afschrift van uw medisch dossier op papier?
  • een afschrift van een deel van uw medisch dossier?
  • gegevens opvragen van vóór 22 september 2018?
  • de medische gegevens in uw dossier corrigeren, aanvullen of iets uit uw dossier laten vernietigen?

 Kijk dan in de folder 'Afschrift en wijziging medisch dossier'. U vindt hierin uitleg en het aanvraagformulier. Deze folder vindt u ook in het folderrek bij de ingangen.

Afschrift medische gegevens voor second opinion: via de polikliniek

Voor een second opinion en/of overstap naar een ander ziekenhuis elders bepaalt uw specialist van Noordwest welke gegevens nodig zijn. Veelal gaat het om een paar gegevens van uw medisch dossier, zoals een verslag van een operatie. Soms zijn hierbij röntgenfoto's nodig. U gaat voor de aanvraag naar de polikliniek waar u onder behandeling bent. Met de polikliniek maakt u afspraken op welke wijze u de medische gegevens krijgt. Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u in de folder ‘Second opinion en/of overstap naar een ander ziekenhuis’. Deze folder vindt u ook in het folderrek bij de ingangen.

 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Afschrift medisch dossier