* Voor onze locatie Den Helder zijn de wachttijden korter, in overleg met u kunnen wij een afspraak in Den Helder maken (kindergeneeskunde - algemeen)
** Dit is de eerste wachttijd, per arts en per locatie kan dit nog verschillen (orthopedie)
*** Als u door de kno-arts wordt doorverwezen voor slaaponderzoek, bekijk dan de wachttijd bij neurologie > slaapkliniek
Toelichting
Het overzicht van de wachttijden is voor het laatst bijgewerkt op 09-02-2021.
De genoemde wachttijden zijn wachttijden in weken en worden aan het begin van elke maand geactualiseerd. Het kan echter gebeuren dat na een week en aantal wachttijden niet meer klopt. Daarnaast is de wachttijd afhankelijk van de persoonlijke medische situatie van de patiënt. We kunnen dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden voor afwijkingen van de hier getoonde toegangs- en wachttijden. We maken een onderscheid in:
- wachttijd polikliniek
De actuele wachttijd aan het begin van de maand betekent de periode tussen het moment dat u een poliklinische afspraak maakt tot het moment dat u bij ons terecht kunt.
- wachttijd onderzoek
Dit betekent de periode tussen het moment dat u een afspraak maakt voor een onderzoek tot het moment dat u bij ons terecht kunt.
- wachttijd behandeling
De wachttijd aan het begin van de maand betekent de periode tussen het moment dat u een indicatie voor een operatie of behandeling krijgt van de behandelend arts tot het moment dat u bij ons terecht kunt.
NZa: 'Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u hierin ondersteunen, zodat u mogelijk sneller geholpen kunt worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken (28 dagen). Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken (42 dagen)'.