• NL

Evenwichtsproblemen en duizeligheid

Datum
19-09-2024

Locatie
Alkmaar, Pieter van Foreestzaal (ingang Metiusgracht)

Tijdstip
19:30 - 21:45 uur

Doelgroep
belangstellenden en mensen met evenwichtsproblemen en duizeligheid

Ongeveer 30% van de bevolking heeft (ooit) last gehad van een evenwichtsaandoening. Een aandoening die onzichtbaar is voor de buitenwereld, maar die je leven behoorlijk kan ontwrichten. Belangrijk is het daarom dat er (h)erkenning is van zowel de symptomen als de gevolgen. Tijdens de Balance Awareness Week in september van dit jaar wordt hier aandacht aan besteed. 

Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert in samenwerking met Hoormij-NVVS deze week daarom ook een informatieavond. Daar vertelt KNO-arts dr. Venker over de werking en functie van het evenwichtsorgaan en wat je merkt als 1 of 2 evenwichtsorganen niet meer werken.

De patiëntenvereniging Hoormij-NVVS ondersteunt patiënten en brengt hen met elkaar in contact. Zij verzamelt en verstrekt informatie. Kees Twilt vertelt ervaringsverhalen en informeert u over de vele activiteiten van Hoormij op evenwichtsgebied. Ook kunt u vragen stellen tijdens deze bijeenkomst. 

Programma
19:00 uur – Inloop
19:30 uur – Start en welkom door de heer Frans Hofstra, Stichting Hoormij
19:40 uur – Presentatie KNO-arts dr. J. Venker
20:10 uur – Pauze
20:25 uur – Ervaringsdeskundige Kees Twilt aan het woord
20:55 uur – Verzamelen en Bespreken van vragen
21:30 uur – Afsluiting 
 
Er is een ringleiding aanwezig en er zal een schrijftolk zijn. 
 
Aanmelden
Om deze bijeenkomst bij te wonen is aanmelden verplicht. Dit kunt u doen via het aanmeldformulier. Kort vóór de bijeenkomst ontvangt u een definitieve bevestiging. Er zijn geen kosten verbonden aan uw deelname. 
Wilt u contact opnemen? Dat kan via alkmaar-ijmond@stichtinghoormij.nl. 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Agenda