• NL

Alkmaar: Publiekslezing ‘Draai niet om de dood heen’

Datum
27-09-2018

Locatie
Alkmaar, Pieter van Foreestzaal (015)

Tijdstip
15:30 - 17:00 uur

Doelgroep
belangstellenden (wij raden aan om samen met een naaste of mantelzorger te komen)

Publiekslezing ‘Draai niet om de dood heen’
Praten over het levenseinde is niet makkelijk. Het voelt beladen. Toch is het erg belangrijk dat u en uw naasten zich erop kunnen voorbereiden. Noordwest organiseert daarom in samenwerking met Yvonne van Ingen (onafhankelijk ouderenarts) en ’t Praethuys een lezing over ziek zijn en dood gaan. Yvonne van Ingen opent de publiekslezing en gaat in gesprek met. Frederiek Weeda, die onlangs haar man verloor en hier een boek over schreef. Longarts Liesbeth Peters vertelt welke rol het ziekenhuis kan spelen als u niet meer beter wordt. Tanja Schipper (coördinator van ’t Praethuys) en Gloria Tijm (Coördinator VPTZ) sluiten de middag af door in te gaan op de mogelijkheden die het inloophuis en vrijwilligers bieden voor de patiënt zelf maar juist ook voor de naasten en mantelzorgers.

Programma
15:00 uur Inloop en informatiemarkt
15:30 uur Opening door Yvonne van Ingen
Yvonne van Ingen werkt 10 jaar als onafhankelijk ouderenarts in de regio en ziet dagelijks hoe mensen overvallen worden door slecht nieuws doordat er niet tijdig wordt gesproken over wat de gevolgen zijn als een behandeling niet aanslaat.
15:40 uur Draai niet om de door heen. Lezing door Frederiek Weeda.
Frederiek Weeda verloor haar man aan kanker en deelt met u haar ervaring. Zij beschreef dit in het boek ‘Draai niet om de dood heen’. Zij komt op uitnodiging van Yvonne van Ingen naar de regio.
16:15 uur Ondersteunende en palliatieve zorg in het ziekenhuis door Liesbeth Peters
Liesbeth Peters werkt als longarts en arts palliatieve zorg bij Noordwest
16: 45 uur Mogelijkheden dicht bij huis. Inloophuis en vrijwilligers thuis, wat kunnen zij betekenen? Door Tanja Schipper en Gloria Tijm
Tanja Schipper is coördinator van ’t Praethuys, inloophuis voor iedereen die geraakt is door kanker.
Gloria Tijm is coördinator van Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) van Humanitas.
17:00 uur Afsluiting

Aanmelden
U bent van harte welkom om samen met een naaste of mantelzorger deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis. U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met het secretariaat  oncologiecommissie (telefoon 072 - 548 2393 / e-mail: oncologiecommissie@nwz.nl).

Meer informatie
Consultteam ondersteunende en palliatieve zorg (COP-zorg)
‘t Praethuys
VPTZ
Yvonne van Ingen
 

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Agenda