• NL
Gepubliceerd: 14-11-2019, laatst gewijzigd: 14-11-2019

Elsevier: Noordwest Ziekenhuisgroep scoort bovengemiddeld

Noordwest Ziekenhuisgroep behaalde in het jaarlijkse onderzoek van Elsevier naar de beste ziekenhuizen 3 bollen. Daarmee scoren we bovengemiddeld.

Goede waardering voor veiligheid en dienstverlening
Op de onderdelen Veiligheid en Dienstverlening scoort Noordwest ver bovengemiddeld. Op het onderdeel wachttijden scoren we lager dan gemiddeld. Dit is een bekend gegeven. Alleen het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond hebben op alle onderdelen de hoogste score behaald.

Score geldt voor alle locaties
Voor verslagjaar 2018 heeft Noordwest voor het eerst alle indicatoren op concernniveau gepubliceerd bij de IGJ en het Zorginstituut. Hierdoor zijn we in de Elsevier publicatie van dit jaar als één ziekenhuis genoteerd, terwijl we vorig jaar nog met onze twee aparte locaties in de publicatie werden genoemd.

Werkwijze Elsevier
Het onderzoek Beste Ziekenhuizen is een jaarlijkse meting naar de kwaliteit van zorg in de Nederlandse ziekenhuizen. Het doel is een zo representatief mogelijk beeld te krijgen van het functioneren van het ziekenhuis als geheel.
Elsevier beoordeelt ziekenhuizen op:
• patiëntgerichtheid: dienstverlening, wachttijden, informatie, en voorlichting
• medische zorg: veiligheid en effectiviteit
Het onderzoek is zoals gebruikelijk uitgevoerd met ondersteuning van bureau SiRM. Hiervoor zijn 566 indicatoren door SiRM geselecteerd. Deze indicatoren hebben de ziekenhuizen aangeleverd bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland.
 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws