• NL
Gepubliceerd: 27-03-2020, laatst gewijzigd: 27-03-2020

Tijdelijke landingsplaats voor helikopters op ziekenhuisterrein

Vandaag wordt op het ziekenhuisterrein van onze locatie Alkmaar een landingsplaats voor helikopters ingericht. Zo kunnen IC-patiënten die moeten worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis rechtstreeks van intensive care naar intensive care worden vervoerd. Dit gebeurt zonder tussenkomst van een ambulance waardoor deze ambulances elders inzetbaar zijn. Dat is belangrijk om de continuïteit van zorg te kunnen blijven waarborgen. 

Opdracht Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS)
Noordwest heeft net als andere ziekenhuizen deze opdracht gekregen van het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Zij coördineren de spreiding van patiënten over alle Nederlandse ziekenhuizen en bewaken de zorgcapaciteit van (IC)-bedden in de ziekenhuizen. 

Gevolgen
De landingsplaats wordt op parkeerplaats P5 ingericht. Als gevolg hiervan kunnen hier geen auto’s worden geparkeerd. De afdeling radiotherapie blijft bereikbaar via de ingang Metiusgracht.
Het is nu moeilijk te zeggen hoe vaak er gebruik zal worden gemaakt van deze tijdelijke landingsplaats. Het is onoverkomelijk dat dit tot overlast gaat leiden voor de omliggende buurt. We vertrouwen op ieders begrip in deze bijzondere tijden. Wanneer deze maatregel niet meer nodig is, zal weer gebruik worden gemaakt van het terrein bij het AZ-stadion en brengt een ambulance de patiënt naar het ziekenhuis. 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws