• NL
Gepubliceerd: 08-06-2020, laatst gewijzigd: 08-06-2020

Polikliniek voor coronapatiënten

De longartsen en internisten van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn in samenwerking met de revalidatiegeneeskunde en medische psychologie vanaf eind mei een aparte polikliniek opgestart voor coronapatiënten die enige tijd in Noordwest opgenomen hebben gelegen. Doel is onder meer na te gaan welke klachten coronapatiënten blijven houden en hulp te bieden. Maar ook om in kaart te brengen wie het virus heeft gehad, hoe dat is gegaan en of er specifieke kenmerken zijn. 

Wanneer krijgt een patiënt een oproep?
Alle patiënten die opgenomen zijn geweest vanwege een corona-infectie krijgen 6-8 weken na ontslag uit het ziekenhuis een afspraak op deze polikliniek. Uiteraard kan ook een huisarts een patiënt die een corona-infectie thuis heeft doorgemaakt en (rest)klachten blijft houden naar deze polikliniek verwijzen. 

Hoe verloopt de afspraak?
Het eerste bezoek is bij de internist òf de longarts op locatie Alkmaar of Den Helder. Komt een patiënt bij de longarts op de hart-long polikliniek, dan krijgt hij vervolgens een belafspraak met de internist. Komt een patiënt bij de internist op de polikliniek interne geneeskunde, dan krijgt hij daarna een belafspraak met de longarts. Bij een bezoek aan de polikliniek, geldt het polikliniekprotocol dat Noordwest heeft opgesteld. Alle patiënten worden daarna in het team besproken en zo nodig wordt een vervolgafspraak gepland.

Vragenlijsten
Met een aantal vragenlijsten wordt de ervaren geestelijke en lichamelijke gezondheid van de patiënt doorgenomen. 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws