• NL
Gepubliceerd: 08-06-2020, laatst gewijzigd: 22-03-2021

Nazorg voor coronapatiënten

Update 18 maart 2021 

Per februari 2021 is de nazorg voor coronapatiënten anders geregeld, waarbij er geen aparte polikliniek meer is. De samenwerking tussen de longartsen, internisten revalidatiegeneeskunde en medische psychologie blijft wel bestaan. Heeft u in het ziekenhuis gelegen? Dan krijgt u alleen op indicatie van uw hoofdbehandelaar een poliklinische controleafspraak bij de longarts of internist. Blijft u klachten houden na corona? Neemt u dan contact op met uw huisarts. Uw huisarts kan u eventueel doorverwijzen naar de longarts of internist. Zo nodig wordt u in het multidisciplinair overleg besproken voor aanvullende adviezen. 

- - - - -

Oorspronkelijk bericht juni 2020 

De longartsen en internisten van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn in samenwerking met de revalidatiegeneeskunde en medische psychologie vanaf eind mei een aparte polikliniek opgestart voor coronapatiënten die enige tijd in Noordwest opgenomen hebben gelegen. 

Wanneer krijgt een patiënt een oproep?
Als u het coronavirus heeft gehad, krijgt u 6-8 weken na ontslag uit het ziekenhuis een oproep voor een afspraak op de polikliniek. Uiteraard kan ook een huisarts een patiënt die een corona-infectie thuis heeft doorgemaakt en langdurig (rest)klachten blijft houden naar deze polikliniek verwijzen. 

Hoe verloopt de afspraak?
Het eerste bezoek is bij de internist of de longarts op locatie Alkmaar of Den Helder. Is het eerste bezoek bij een internist, dan krijgt u een belafspraak met de longarts. Is het eerste bezoek bij de longarts, dan krijgt u een belafspraak met de internist. Bij een bezoek aan de polikliniek, geldt het polikliniekprotocol dat Noordwest heeft opgesteld. Alle patiënten worden daarna in het team besproken en zo nodig wordt een vervolgafspraak gepland.
 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws