• NL
Gepubliceerd: 08-04-2021, laatst gewijzigd: 08-04-2021

Noordwest schaalt planbare zorg opnieuw af

Door de snelle toename van coronapatiënten op de intensive care in onze regio moet Noordwest helaas extra maatregelen nemen. Per donderdag 8 april wordt de planbare zorg verder afgeschaald. Dat betekent dat we planbare operaties en een deel van de behandelingen moeten uitstellen. Dit doen we uiteraard alleen als het medisch gezien verantwoord is. We hadden gehoopt dat dit niet opnieuw nodig zou zijn. We vinden dit ontzettend vervelend voor de patiënten die dit betreft.

Wat wordt er uitgesteld?
Per donderdag  8 april worden alle planbare operaties en een deel van de behandelingen uitgesteld. Dit geldt voor locatie Alkmaar en locatie Den Helder. Vooralsnog gaan alleen urgente operaties door die medisch gezien binnen 6 weken moeten plaatsvinden. De overige ingrepen worden – indien het medisch verantwoord is – uitgesteld. Om de patiënten die een urgente ingreep moeten ondergaan zo goed mogelijk te spreiden, kan het zijn dat zij op een andere datum of een andere locatie worden geopereerd.

Wat gaat er wel door?
Acute zorg, semi-acute zorg en oncologische zorg gaat door. De poliklinieken zijn open en afspraken laten we zoveel mogelijk doorgaan. Voor een deel van de consulten wordt gebruik gemaakt van videobellen of de afspraak wordt omgezet naar een telefonisch consult. Heeft u een afspraak? Dan hoeft u niets te doen. Als de afspraak niet door kan gaan informeren we u hierover.

Waarom doen we dit?
We vinden het ontzettend vervelend dat deze maatregelen weer nodig zijn. Natuurlijk hadden wij gehoopt dat we de planbare zorg zoveel mogelijk konden blijven bieden naast de zorg voor coronapatiënten. Helaas hebben ziekenhuizen in de regio te maken met een grote toename van patiënten met corona die intensieve zorg nodig hebben. Alle ziekenhuizen moeten daarom extra bedden beschikbaar stellen op de intensive care. Door het uitstellen van planbare operaties komt er personeel vrij voor de coronazorg.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws