• NL
Gepubliceerd: 16-05-2022, laatst gewijzigd: 16-05-2022

50% afspraakbevestigingsbrieven digitaal verstuurd

Noordwest verstuurt inmiddels meer dan 50% van de afspraakbevestigingsbrieven digitaal naar patiënten. Dit betekent voor patiënten dat de afspraakinformatie te vinden is in hun patiëntenportaal Mijn Noordwest. Op jaarbasis gaat het in totaal om zo’n 664.000 brieven. Sanne van Hoolwerff, programmaleider Digitaal gastvrij ziekenhuis: 'We zijn trots op de bijdrage die deze digitale mijlpaal levert aan onze digitale service en aan de verduurzaming van onze bedrijfsvoering.'

73% zegt ‘ja’
Vorig jaar zomer lanceerde Noordwest deze digitale service als eerste onderdeel van het programma digitaal gastvrij ziekenhuis. Inmiddels bieden veel afdelingen hun patiënten deze mogelijkheid aan. Ook wordt de vraag of een patiënt zijn correspondentie digitaal wil ontvangen uitgevraagd in het online aanmeldproces. Op dit moment beantwoordt 73% van de patiënten deze vraag met ‘ja’.

Keuze doorgeven
Patiënten kiezen zelf of zij afspraakbevestigingsbrieven digitaal of op papier ontvangen. De keuze voor ‘digitaal’ kan worden doorgegeven aan de behandelende afdeling, tijdens het online aanmeldproces en in patiëntenportaal Mijn Noordwest.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws