• NL
Gepubliceerd: 06-03-2024, laatst gewijzigd: 06-03-2024

Brain Awareness Week: informatiestand neurologie

Wereldwijd is er jaarlijks in maart 1 week aandacht voor de werking van het brein: de Brain Awareness Week. Dit jaar schenkt het verpleegkundig team van de polikliniek neurologie Noordwest, locatie Alkmaar aandacht aan deze Brain Awareness Week. Op maandag 11 en dinsdag 12 maart staan zij met een informatiestand in het ziekenhuis, waar Multiple Sclerose, de ziekte van Parkinson en de beroerte/CVA nazorg en preventie, centraal staan. 

Informatiekraam 
Zo geeft het team informatie over Multiple Sclerose, de ziekte van Parkinson en de beroerte/CVA nazorg en preventie en kun je er terecht met vragen over deze 3 ziektebeelden. Heb je belangstelling? Bezoek dan de kraam: maandag 11 en dinsdag 12 maart van 11:00 tot 15:30 uur in de hal bij de rode trap, Noordwest locatie Alkmaar.  

Dana Foundation 
Brain Awareness Week (BAW) is een initiatief dat al meer dan 25 jaar wordt georganiseerd in maart. De BAW is bedoeld om alle wetenschappelijke gebieden die de hersenen bestuderen, te verbinden met de algemene bevolking. Met als doel bewustzijn te creëren over het belang van weten, leren, studeren en zorgen voor de hersenen. De BAW wordt in meer dan 100 landen gevierd, waarbij verschillende universiteiten, ziekenhuizen, NGO’s, hogescholen en particuliere organisaties betrokken zijn. De organisatoren van de BAW zijn allen verzameld onder de coördinatie van de Dana Foundation. 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws