• NL
Gepubliceerd: 03-11-2017, laatst gewijzigd: 03-11-2017

AD top 100 beste ziekenhuizen bekend

Het AD heeft vandaag haar jaarlijkse ziekenhuis Top 100 gepubliceerd. Noordwest Ziekenhuisgroep staat op een 14e plaats. Onze locatie in Den Helder stond vorig jaar op nummer 8, locatie Alkmaar stond op plek 19.

Veel stijgers en dalers
Ook dit jaar is er weer een enorme fluctuatie in de lijst. Gemiddeld zijn de ziekenhuizen 20 plekken gedaald of gestegen (vorig jaar gemiddeld 18 plekken, het jaar daarvoor 19 plekken).

Keurmerken
‘We scoren goed op de indicatoren die het AD deze keer heeft meegenomen. Onze 14e plaats betekent wel dat we blijven werken aan het verbeteren van onze zorg. De resultaten van het AD nemen we hierin zeker mee. Een onderdeel van het onderzoek zijn 4 keurmerken, waarop  Noordwest maximaal scoort. Dit zijn het keurmerk voor goede borstkankerzorg (Roze Lintje), het vaat- en spataderkeurmerk en het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis. Dat is een mooi resultaat’, aldus Floor Haak, lid raad van bestuur.

Indicatoren
Voor de AD Top 100 wordt gebruik gemaakt van indicatoren van IGZ, ZN en een aantal keurmerken. Bureau Mediquest verzamelt en controleert de gegevens voor het AD op uitbijters. Dit jaar is dezelfde systematiek gebruikt als voorgaande jaren. AD zoekt bij de selectie naar die indicatoren die het meeste verschil tussen de ziekenhuizen laten zien. Ten opzichte van vorig jaar zijn 12 indicatoren weggelaten. 10 indicatoren zijn toegevoegd. 

Lijst
De complete lijst kun je terugvinden op de website van het AD

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws