• NL
Gepubliceerd: 21-12-2017, laatst gewijzigd: 21-12-2017

Voorkeur voor ondergronds parkeren bij vernieuwbouw Alkmaar

Noordwest Ziekenhuisgroep en de gemeente Alkmaar hebben een intentieovereenkomst gesloten voor het realiseren van een parkeergarage bij de vernieuwbouw van het ziekenhuis. De voorkeur gaat daarbij uit naar een ondergrondse parkeergarage. De haalbaarheid hiervan wordt de komende maanden onderzocht. De resultaten van een haalbaarheidsonderzoek worden uiterlijk 1 mei 2018 verwacht. 
 
Gelet op de ambitie van extra vergroening van het ziekenhuisterrein, is het niet wenselijk dat alle parkeervoorzieningen op maaiveldniveau komen. Een afname van het aantal vierkante meters parkeeroppervlakte is alleen mogelijk als er een parkeergarage komt. Dit kan volgens het bestemmingsplan, dat vorige week door de gemeenteraad is vastgesteld, zowel ondergronds als bovengronds.
 
Een ondergrondse parkeergarage kan direct in de eerste bouwfase van het ziekenhuis worden gebouwd, waardoor er een tijdelijke extra parkeeroplossing nodig is voor een periode van ± 3 jaar. Een bovengrondse parkeervoorziening in combinatie met parkeren op maaiveld kan pas worden verwezenlijkt in de laatste bouwfase, waardoor er een tijdelijke extra parkeeroplossing nodig is voor een periode van ± 17 jaar.
 
Noordwest en de gemeente geven vanwege de extra mogelijkheden voor vergroening en de snelle beschikbaarheid van de parkeeroplossing de voorkeur aan een ondergrondse parkeergarage van circa 450 parkeerplaatsen in plaats van een bovengrondse parkeergarage. De technische en financiële mogelijkheden van beide opties worden meegenomen in het haalbaarheidsonderzoek dat uiterlijk 1 mei 2018 gereed is.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws