• NL
Gepubliceerd: 07-05-2018, laatst gewijzigd: 07-05-2018

Noordwest start campagne 'Zeg ja tegen optimale zorg'

Op 22 juni 2018 neemt Noordwest Ziekenhuisgroep een nieuw ziekenhuisinformatiesysteem in gebruik. Onderdeel hiervan is het zorgverlenersportaal, bestemd voor huisartsen en andere externe zorgverleners die bij de behandeling van de patiënt betrokken zijn. De informatie in het zorgverlenersportaal is pas zichtbaar als de patiënt daar toestemming voor heeft gegeven. Deze toestemming wordt vastgelegd in het elektronische dossier van de patiënt. Daarom roept Noordwest al haar patiënten op om toestemming te geven voor het delen hun medische gegevens met andere zorgverleners.

Toestemming geven is belangrijk
In het dossier van een patiënt staat informatie die belangrijk is voor de behandeling. Het ziekenhuis kan met toestemming van de patiënt verschillende gegevens delen met andere zorgverleners, zoals de huisarts, een medisch specialist buiten Noordwest of een waarnemend huisarts op de huisartsenpost. Dit kan gaan om gegevens over medicijngebruik, uitslagen van onderzoeken of overdrachtsgegevens. Als een patiënt geen toestemming heeft gegeven kunnen zorgverleners buiten Noordwest deze gegevens niet inzien, ook niet in noodsituaties.

Patiënten kunnen vanaf dinsdag 8 mei 2018 op alle locaties van Noordwest terecht om toestemming te geven. Er is ook een voorlichtingsbrochure beschikbaar met meer informatie. Deze informatie is ook te lezen op www.nwz.nl/toestemming.

 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws