• NL
Gepubliceerd: 31-10-2018, laatst gewijzigd: 31-10-2018

Noordwest vraagt vergunning aan voor renovatie Westerlicht

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft vorige week bij de gemeente Alkmaar de aanvraag ingediend voor een Omgevingsvergunning. Deze vergunning is nodig om te kunnen starten met het grondig renoveren van het hoofdgebouw van huize Westerlicht. Onderdeel van de aanvraag is de sloop van de minder monumentale en jongere zogenoemde westvleugel van het pand. 

Herbestemming
Noordwest heeft een nieuwe bestemming voor het monumentale pand voor ogen: het onderbrengen van kantoren en onderwijs, oftewel de Noordwest Academie. Met deze herbestemming is het mogelijk het pand weer in goede staat te herstellen en verdere achteruitgang door leegstand tegen te gaan.

Voor de renovatie heeft Noordwest Ziekenhuisgroep het Amsterdamse architectenbureau Dok architecten (DOK) in de arm genomen. Het door DOK architecten opgestelde plan is afgestemd met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de welstandscommissie van de gemeente.

Planning
Recent heeft een asbestsanering plaatsgevonden binnen Westerlicht en op dit moment vinden er vergunningvrije inpandige werkzaamheden plaats. Als alles volgens planning verloopt start de daadwerkelijke renovatie begin 2019 en is de renovatie eind 2019 gereed.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws