• NL
 info

LEO (laparoscopische electrocoagulatie) wordt niet bij locatie Alkmaar uitgevoerd maar wij kunnen patiënten wel verwijzen naar een centrum waar dat wel gebeurd. Met deze kijkoperatie worden een aantal eitjes (follikels) aan de rand van de eierstokken ‘weggebrand’. Deze behandeling wordt gedaan bij vrouwen met het zogenoemde polycysteus ovarium syndroom (PCOS) die niet reageren op de standaard behandeling met clomifeencitraat. Een LEO-behandeling vergroot de kans op een (tijdelijke) normale eisprong en menstruatie en maakt de eierstokken gevoeliger voor een eventuele hormoonbehandeling.

Hoe bereidt u zich voor op LEO?
U krijgt bij locatie Alkmaar uitgebreide voorlichting over de behandeling. We verwijzen u vervolgens door naar het Zaans Medisch Centrum. U komt daar eerst op het spreekuur van de gynaecoloog, voordat de operatie wordt uitgevoerd. De ingreep gebeurt onder algehele anesthesie in dagbehandeling.

Wat kunt na LEO verwachten?
De LEO-behandeling vergroot de kans op een (tijdelijke) normale eisprong en. Vaak is er nog behandeling met hormonen nodig om de eisprong op te wekken.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: LEO, locatie Alkmaar