• NL
 ziektebeeld

Geen ziektebeelden gevonden.

 specialisme

Geen specialismen gevonden.

 folders
Geen folders gevonden.
 info

Op de afdeling bijzondere tandheelkunde van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn we gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en volwassenen die erg angstig zijn (geworden) voor de tandarts. Zij worden behandeld door speciaal opgeleide tandartsen-angstbegeleiding. Voor een afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw tandarts, (huis)arts of psycholoog.

Behandeling door een tandarts-angstbegeleiding
De behandeling is erop gericht dat uw eigen tandarts de behandeling op termijn geleidelijk weer kan overnemen. Als dit niet kan, richten we ons vooral op goed herstel van de mondgezondheid. Na afronding van de behandeling sturen we uw (huis)arts of tandarts een brief met uitleg over het verloop van de behandeling en behandeladviezen voor de toekomst.

Belangrijke voorwaarden voor de behandeling zijn dat u meewerkt aan goede mondhygiëne en afgesproken maatregelen en dat u uw afspraken nakomt of zo nodig op tijd afzegt.

Voorbereiding op behandeling door een tandarts-angstbegeleiding
Wij vinden het erg belangrijk om vooraf kennis te maken. U weet dan goed wat u van de behandeling kunt verwachten en de tandarts-angstbegeleiding kan op die manier nagaan of en hoe u het beste behandeld kunt worden. Tijdens een kennismakingsgesprek van zo’n drie kwartier tot een uur:

  • brengen we uw problemen gezamenlijk in kaart
  • gaan we na of u voor behandeling in aanmerking komt
  • bespreken we welke behandeling (eventueel) mogelijk is
  • maken we zo nodig röntgenfoto’s van uw gebit

Afhankelijk van uw indicatie, ondersteunen we uw behandeling met:

  • inhalatie-sedatie: dit is een mengsel van zuurstof en lachgas waardoor u meer ontspannen en wat slaperig wordt
  • afleidings- en ontspanningstechnieken
  • zo nodig krijgt u algehele anesthesie (narcose)

Wat kunt u na de behandeling verwachten?
Goede verzorging van uw gebit is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de behandeling. U krijgt daarom al in een vroeg stadium van de behandeling instructies en adviezen voor goede verzorging van uw gebit. Het is voor blijvend herstel belangrijk dat u deze adviezen ook na afronding van de behandeling goed opvolgt.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Tandarts-angstbegeleiding