• NL
 ziektebeeld

Geen ziektebeelden gevonden.

 specialisme

Geen specialismen gevonden.

 folders
Geen folders gevonden.
 info

Op de afdeling bijzondere tandheelkunde zijn we gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en volwassenen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Onze gespecialiseerde tandartsen-gehandicaptenzorg hebben veel kennis van en ervaring met behandeling van mensen met een beperking. Voor een afspraak is een verwijzing nodig van de eigen (huis)arts of tandarts. De arts die verwijst, zorgt voor een verwijsbrief met zoveel mogelijk informatie over de behandelgeschiedenis en de reden voor de verwijzing. De behandeling is erop gericht dat de eigen tandarts de behandeling op termijn weer geleidelijk kan overnemen. Als dit niet kan, richten we ons vooral op goed herstel van de mondgezondheid. We dragen de behandeling over als:

  • de patiënt weer geheel of gedeeltelijk door de eigen tandarts geholpen kan worden
  • de tandarts op langere termijn weer een stabiele mondgezondheid verwacht

Na afronding van de behandeling sturen we de (huis)arts of tandarts die de patiënt heeft verwezen een brief met uitleg over het verloop van de behandeling en behandeladviezen voor de toekomst.

Voorbereiding op behandeling
Samen met een begeleider of wettelijk vertegenwoordiger heeft de patiënt vooraf een uitgebreid
kennismakingsgesprek met de tandarts-gehandicaptenzorg. Aan de orde komen onder andere:

  • de specifieke hulpvraag
  • de behandelmogelijkheden
  • wat de patiënt aankan

Na de behandeling
Goede verzorging van het gebit is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van de behandeling. De patiënt en/of diens verzorgers krijgen hier daarom al in een vroeg stadium van de behandeling instructies en adviezen voor. Voor blijvend herstel is het belangrijk dat de patiënt deze adviezen ook na afronding van de behandeling goed opvolgt.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Tandarts-gehandicaptenzorg