• NL
L.G. (Leontien) Rietdijk - Zonneveld
Functie
ergotherapeut
Aandachtsgebied
Kinderen, volwassenen met Whiplash Associated Disorder (WAD) en volwassenen met neuromusculaire aandoeningen
Opleiding
Ergotherapie (2004)
Afdelingen

 

'De mens behandelen, in de breedste zin van het woord, is het mooiste wat er is. En dan mag ik me als ergotherapeut richten op het ‘doen’. Want we doen van alles, de hele dag. En vaak is het heel gewoon. Maar door een aandoening of trauma kunnen dagelijkse handelingen beperkt raken. Ik probeer samen met de revalidant en het revalidatieteam het mogelijk te maken dat deze dagelijkse handelingen misschien toch weer haalbaar kunnen zijn. Hierbij kun je denk aan simpele handelingen als eten, aankleden en schrijven, maar ook meer complexe handelingen die te maken hebben met bv werk, studie, school of hobby’s.

Sinds 2005 werk ik als ergotherapeut in dit ziekenhuis, eerst 8 jaar op de verpleegafdelingen en sinds 2013 op de polikliniek revalidatie. Ik werk met veel verschillende doelgroepen: kinderen, volwassenen met Whiplash Associated Disorder (WAD) en volwassenen met neuromusculaire aandoeningen (NMA). Het is een hele mooie uitdaging om elk mens met zijn eigen verhaal te begeleiden bij zijn aandoening.

Op het gebied van kwaliteit ben ik sinds 2010 betrokken bij het afleggen van audits binnen het ziekenhuis. Als auditor neem ik iedere keer weer een kijkje in de keuken van een andere afdeling en probeer ik de sterke, maar ook de verbeterpunten van een afdeling bloot te leggen. Een mooie aanvulling in mijn dagelijks bestaan als ergotherapeut!'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: L.G. (Leontien) Rietdijk - Zonneveld