• NL
dr. G.A. (Gea) Gooiker
Functie
chirurg
Aandachtsgebied
oncologische chirurgie
Opleiding
Opleiding tot oncologisch chirurg, Haga ziekenhuis in Den Haag, Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden en Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam (2011-2018)
BIG-nummer
89066866701
Afdelingen

 

Dr. Gooiker is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

'Borstkanker en melanoom komen veel voor in Nederland. Zo krijgt bijna 1 op de 7 vrouwen te maken met borstkanker. Gelukkig zijn borstkanker en melanoom vaak heel goed te behandelen, zeker als het in een vroeg stadium wordt ontdekt. De behandeling omvat vaak meer dan alleen een operatie en er zijn veel specialismen betrokken, zoals de radiotherapeut, de internist-oncoloog en de plastisch chirurg. De uitdaging blijft om voor elke patiënt een behandelplan op maat te maken, in samenspraak met de andere betrokken specialisten en natuurlijk de patiënt zelf. Regelmatig zijn er meerdere behandelopties. Om als patiënt een keuze te maken is het essentieel dat er de tijd wordt genomen en alle afwegingen worden besproken. Samen een goede keuze maken geeft veel voldoening.

Het is een heel dynamisch vakgebied. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van kanker, waarbij er steeds betere therapieën beschikbaar komen en we meer terug houdend kunnen zijn met opereren. Het resultaat is dat er steeds meer mogelijkheden zijn voor patiënten bij wie bijvoorbeeld de diagnose in een verder gevorderd stadium wordt ontdekt. Alle nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet.

Kortom, als oncologisch chirurg kan ik veel betekenen voor de patiënt tijdens een van de belangrijkste momenten van zijn of haar leven. We werken met een team van zeer gedreven en betrokken specialisten. De ontwikkelingen zijn voortdurend in beweging, zodat we steeds beter in staat zijn patiënten met kanker te behandelen. Dit maakt het tot zo’n ontzettend dankbaar vak!'


Promotie

  • proefschrift 'Evaluating Outcomes in Surgical Oncology: volume, quality indicators and the influence of comorbidity', Leids Universitair Medisch Centrum, 2014

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. G.A. (Gea) Gooiker