• NL
dr. P. Joosse
Functie
chirurg
Specialisatie
traumachirurgie
Aandachtsgebied
traumachirurgie, chirurgische behandeling van buikwandbreuken
Werkt in Noordwest Ziekenhuis sinds
2013
Opleiding
Sint Lucas Andreas ziekenhuis en Academisch Medisch Centrum, Amsterdam (2004–2010); vervolg opleiding traumachirurgie AMC, Amsterdam. Fellowship orthopedie/ traumachirurgie Hopital du Valais, Zwitserland
BIG-nummer
29059532001
Afdelingen

 

Dr. Joosse is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

'Wat mij het meest aanspreekt in de chirurgie is dat het een resultaat-gericht en praktisch vak is. Daarnaast is het een bijzonder dynamisch vak waarbij je heel intensief samenwerkt met een team, soms letterlijk op het scherpst van de snede.

Het merendeel van mijn tijd houd ik me bezig met de behandeling van ongevalsletsels, zoals het vak traumachirurgie ook wel genoemd wordt. Dat loopt uiteen van een eenvoudige botbreuk tot patiënten met meervoudige letsels aan ledematen of romp, bijvoorbeeld ten gevolg van een verkeersongeval. Eigenlijk bestaan eenvoudige letsels niet. Men vraagt zich toch altijd af: ‘Komt het weer helemaal goed? Kan ik straks weer werken, sporten, mijn hobby’s uitoefenen op het oude niveau?’.

Gelukkig is dat vaak het geval en het doet me een plezier om mensen in dat proces van herstellen te kunnen helpen. Soms moet je echter realistisch zijn en een patiënt voorbereiden op een bepaalde mate van functieverlies. Dan helpt het om goede uitleg te geven en de tijd daarvoor te nemen.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. P. Joosse