• NL

Ons ziekenhuis biedt een aantal services om uw bezoek zo comfortabel mogelijk te maken met o.a.:

 • apotheek
 • gastvrouwen
 • rolstoelen
 • tolkenservice
 • restaurant en winkel
 • gratis koffie en thee
   

Apotheek

Als u na uw polikliniekbezoek een recept van uw specialist heeft gekregen, kunt u in onze Poliklinische Apotheek terecht voor medicijnen. U vindt de apotheek op de begane grond. Lees meer informatie over de Poliklinische Apotheek.

Gastvrouwen

Onze gastvrouwen wijzen u op verzoek de weg en begeleiden u eventueel naar de afdeling of taxi. De gastvrouwen doen dit op vrijwillige basis.

Locatie Alkmaar
De gastvrouwen vindt u in de wachtruimte tegenover de receptie bij de hoofdingang.
Ze zijn op werkdagen aanwezig van 9:00 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 16:00 uur.

Locatie Den Helder
De gastvrouwen vindt u bij de polikliniekingang. Ze zijn van maandag tot en met donderdag van 9:00 - 15:30 uur aanwezig en op vrijdag van 9:00 - 12:30 uur.

Op de andere locaties kunnen ook gastvrouwen aanwezig zijn op u de weg te wijzen.

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Rolstoelen

Noordwest Ziekenhuisgroep is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn rolstoelen bij de ingangen beschikbaar, die u na inworp van een muntstuk kunt gebruiken.

Tolkenservice

Wilt u via Noordwest Ziekenhuis een tolk inschakelen, dan kan dat. Neem hiervoor 3 dagen voor uw afspraak (of liefst eerder) telefonisch contact op met de polikliniek waar u de afspraak heeft.

Doventolken
U kunt zelf regelen dat er een doventolk tijdens uw afspraak aanwezig is. U regelt dit via Tolknet.

Bezoekersrestaurant en winkel

In de hal direct naast de hoofdingang is een winkel en het bezoekersrestaurant van Vermaat. Geniet van de lekkerste belegde broodjes of vers bereide schotels. Sluit uw maaltijd af met ambachtelijk schepijs of een geurige kopje koffie. In het restaurant vindt u ook de lekkerste vruchtensappen en tussendoortjes. De openingstijden zijn:

 • in Alkmaar, bezoekersrestaurant Vermaat: maandag t/m vrijdag van 7:30 tot 20:00 uur (keuken open tot 19:00 uur), in het weekend en op feestdagen van 11:00 tot 20:00 uur (keuken open tot 19:00 uur); telefoonnummer: 072 - 515 5966
 • in Den Helder, de Vermaat Twinshop: maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 19:45 uur, in het weekend en op feestdagen van 12:30 tot 18:30 uur; telefoonnummer: 0223 - 69 6630
   

Gratis koffie en thee

Op de poliklinieken staan koffieautomaten. Tijdens uw bezoek kunt u gratis thee, koffie en gekoeld water krijgen.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Service bij polikliniek