• NL
Gepubliceerd: 13-12-2021, laatst gewijzigd: 13-12-2021

Noordwest start met nieuwbouw fase 1 op locatie Alkmaar (update)

Update, 13 december 2021

In aanvulling op onderstaand nieuwsbericht, in deze update meer informatie en de planning van de werkzaamheden aan de bouwkuip voor nieuwbouw fase 1 op Noordwest locatie Alkmaar.

Planning werkzaamheden
In week 50 van 2021 start aannemer K_Dekker bouw & infra met het plaatsen van de funderingspalen voor nieuwbouw fase 1. Begin 2022 volgen de damwanden. Daarna wordt de bouwkuip uitgegraven, een waterdichte onderlaag geïnjecteerd en de betonvloer voor de ondergrondse parkeergarage gestort. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting medio 2022 gereed.

Minder hinder
Voor het plaatsen van de palen en damwanden worden slimme bouwtechnieken ingezet die minder geluids- en trillingshinder voor de omgeving opleveren dan gebruikelijk. Zo worden de funderingspalen geboord in plaats van geheid en de damwanden gedrukt in plaats van getrild. Om de daadwerkelijke geluiden en trillingen te monitoren staan rond het bouwterrein meters opgesteld.

Werktijden
De werkzaamheden vinden op werkdagen plaats tussen 7.00 en 19.00 uur, met inachtneming van het rustuur tussen 12.30 en 13.30 uur. In de week tussen Kerst en Oud & Nieuw liggen de werkzaamheden stil.

Meer informatie
De desbetreffende afdelingen in het ziekenhuis en de omwonenden zijn reeds geïnformeerd. Zie voor meer informatie en contactgegevens onderstaand nieuwsbericht. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Download dan de Noordwest Bouwt App via onderstaande QR-code.
 

Oorspronkelijk bericht, 15 oktober 2021

Noordwest Ziekenhuisgroep gaat van start met de aanleg van nieuwbouw fase 1 op het terrein van hoofdlocatie Alkmaar. De eerste werkzaamheden bestaan uit de realisatie van de bouwkuip, met daarin de fundering voor het ziekenhuisgebouw en de 1-laagse ondergrondse parkeergarage. Op 15 oktober 2021 contracteerde Noordwest hiervoor aannemingsbedrijf K_Dekker bouw & infra b.v. uit Warmenhuizen. Daarmee wordt de samenwerking van afgelopen tijd vervolgd: K_Dekker heeft het bouwterrein ook gereed gemaakt voor de bouwwerkzaamheden. De werkzaamheden starten per direct.

Aanbesteding
Afgelopen periode vond de aanbesteding van de bouwkuip plaats. Uit de inschrijvingen van diverse bouwbedrijven selecteerde Noordwest het in Warmenhuizen gevestigde aannemingsbedrijf K_Dekker bouw & infra b.v. Jurgen Sernee, lid van de raad van bestuur van Noordwest: “De inschrijving van K_Dekker onderscheidt zich door de goede prijs-kwaliteitverhouding en de aandacht die uitgaat naar de omgeving. De binding die deze aannemer heeft met onze regio geeft deze start van de nieuwbouw extra glans.” De aanbesteding van het ziekenhuisgebouw (bovenop de bouwkuip) loopt inmiddels ook. 

Start werkzaamheden
De werkzaamheden voor de bouwkuip worden per direct opgestart. De hiervoor benodigde vergunningen en ontheffing zijn inmiddels verleend. Zodra de planning van de werkzaamheden is vastgesteld, informeert Noordwest alle belanghebbenden. Geïnteresseerden kunnen de bouw volgen via de Noordwest Bouwt App. Deze app van Noordwest is gratis te downloaden op smartphones via deze QR-code:

Meer informatie
Noordwest gaat haar hoofdlocatie in Alkmaar in 3 fasen volledig vernieuwbouwen. In de nieuwbouw fase 1 bevindt zich de ‘acute as’ met de operatiekamers en verpleegafdelingen voor complexe zorg, het spoedplein met o.a. spoedeisende hulp en de intensive care. Onder het gebouw komt een ondergrondse parkeergarage. Zie voor meer informatie: www.noordwestbouwt.nl

Neem bij vragen, opmerkingen of overlastsituaties graag contact op:

  • maandag t/m donderdag, tijdens kantooruren:
    bureau vernieuwbouw Noordwest Ziekenhuisgroep tel. 072 - 548 2388 / e-mail: vernieuwbouw@nwz.nl
  • op vrijdag en buiten kantooruren:
    receptie/beveiliging Noordwest Ziekenhuisgroep tel. 072 - 548 4444


Foto: start nieuwbouw fase 1 op bouwterrein Noordwest locatie Alkmaar. Vlnr: Jurgen Sernee (raad van bestuur Noordwest), Peter Geerlings (projectdirecteur nieuwbouw Noordwest), Krijn Haasnoot (kinderarts en secretaris stafbestuur Noordwest), Ron Oudeman (algemeen directeur K_Dekker), Arjen Bos (dir. K_Dekker)

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws