• NL
Gepubliceerd: 26-04-2022, laatst gewijzigd: 13-07-2023

Hospital@Home

Hartfalen@Home

Binnen het zorgprogramma Hospital@Home werken Omring en Noordwest Ziekenhuisgroep al samen op het zorgpad Hartfalen@Home binnen de Omring/HKN regio. Uit eerdere pilots bleek dat patiënten het heel prettig vinden om thuis behandeld te worden. Noordwest en De Zorgcirkel zijn daarom vanaf maandag 4 april 2022 gestart met de hartfalen@home behandeling - ook in pilotvorm - in de regio Alkmaar, Egmond, Heiloo en de Rijp. In de pilots worden patiënten met hartfalen thuis klinisch behandeld.

Thuis behandelen komt welzijn patiënt ten goede
Wanneer de toestand van patiënten met hartfalen verslechtert, worden ze in de meeste gevallen voor langere tijd opgenomen in het ziekenhuis. Bij het zorgpad Hartfalen@home wordt de opname in het ziekenhuis verkort door de klinische behandeling thuis voort te zetten. De patiënt krijgt thuis medicatie (diuretica) toegediend via een infuus en ook de verpleging en begeleiding vindt thuis plaats. Patiënten voelen zich thuis vaak prettiger. Ze bewegen meer en eten en slapen beter. Dat komt de behandeling en het welzijn van de patiënt ten goede.

Veilige zorg
De zorg die de patiënten thuis krijgen, vindt plaats onder de verantwoordelijkheid van medisch specialisten van Noordwest. Het ambulante team en verpleegkundig specialisten van De Zorgcirkel en Noordwest voeren de zorg in eerdergenoemde regio uit. Zij bezoeken de patiënt twee keer per dag thuis. Het zorgprogramma Hospital@Home is opgesteld om kwetsbare patiënten (veelal ouderen) zo kort mogelijk in het ziekenhuis te behandelen en opnames waar mogelijk te voorkomen. De behandeling van deze patiënten vindt zoveel mogelijk in de thuissituatie plaats, waardoor de kans op ziekenhuiscomplicaties klein is.

Rol huisarts
Als een patiënt uit uw praktijk geïncludeerd wordt dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld door middel van een brief. Zolang de patiënt thuis klinische zorg ontvangt blijft de huisarts/HAP aanspreekpunt voor niet-cardiologische aandoeningen en vragen. Voor cardiologische vragen kan de patiënt contact opnemen met het hospital@home-team.

Bijbehorende content
Bekijk de folder 'Hartfalen@home: thuisbehandeling met medicatie via infuus'
Bekijk de folder 'Hartfalen@home poliklinisch: thuisbehandeling met medicatie'
Bekijk de folder 'Hartfalen@home wonen met zorg: cardiologie'
Bekijk de video over het Hospital@home zorgprogramma
 

Endocarditis@Home

In dit zorgpad werken we samen met VVT-organisaties met een technisch-thuiszorgteam.  Patiënten met endocarditis gaan vervroegd met ontslag en worden thuisbehandeld met antibiotica.

Bijbehorende content
Bekijk de folder 'Endocarditis: infectie van de binnenbekleding van het hart'
 

COPD@Home

In dit zorgpad werken we samen met Omring en Evean en krijgen COPD patiënten transmurale begeleiding om heropnames te voorkomen.

Meer informatie
Voor meer informatie of het meest recente protocol kunt u contact opnemen met het cardio at home team via cardioathome@nwz.nl.

 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws