• NL
Gepubliceerd: 02-10-2023, laatst gewijzigd: 02-10-2023

Dagbehandelcentrum Den Helder geopend

Vandaag, maandag 2 oktober, hebben we de eerste patiënten welkom geheten in ons gloednieuw dagbehandelcentrum in Den Helder. In het dagbehandelcentrum zijn meerdere disciplines ondergebracht: de ‘oude’ dagbehandeling, scopieafdeling (MDL en longgeneeskunde), chirurgie, urologie, oogheelkunde, pijncentrum en dermatologie. 

Ruimtes In het dagbehandelcentrum bevinden zich vier behandelkamers: 2 scopiekamers, een operatiekamer die o.a. gebruikt wordt door oogheelkunde (cataractstraat) en 1 behandelkamer die voorzien is van lood in de muren. Deze ruimte wordt gebruikt bij behandelingen met straling. Op het verpleegdeel van het dagbehandelcentrum zijn twee 4-persoonskamers, drie 1-persoonskamer en een ruimte met 5 stoelen. Deze ruimten worden gebruikt voor diverse behandelingen, functietesten en voorbereidingen voor behandelingen en OK. Er is ook een 6-persoons uitslaapkamer voor scopiepatiënten. Het dagbehandelcentrum bevindt zich op de tweede etage, afdeling F2 en D2. 

Patiënt centraal  De patiënt komt voor dagbehandeling binnen op één plek (er is 1 balie) en wordt dan door een van de disciplines behandeld. De werkprocessen in het dagbehandelcentrum zijn uniform en op elkaar afgestemd, waarbij er flexibel en efficiënt gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimtes en middelen. Door nog meer samen te werken, houden we de zorg betaalbaar en kan de continuïteit van zorgprocessen gewaarborgd worden.  

Opening  ‘Het dagbehandelcentrum is opnieuw een mooi voorbeeld hoe wij hier in Den Helder de zorg niet alleen toekomstbestendig maar ook heel efficiënt inrichten. Alle werkprocessen zijn in de afgelopen periode op elkaar afgestemd en dat was een behoorlijke klus. Mijn complimenten voor alle medewerkers die zich hier hard voor hebben gemaakt. De inrichting van het dagbehandelcentrum geeft net als het spoedplein alvast een inkijkje hoe onze ziekenhuislocatie in Den Helder er straks uit gaat zien. Een ziekenhuis waar iedereen trots op mag zijn,’ aldus ziekenhuisbestuurder Jurgen Sernee tijdens de opening. 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws