• NL
Gepubliceerd: 24-11-2023, laatst gewijzigd: 24-11-2023

Mijn Noordwest: nieuwe versie, wat verandert er?

Het patiëntenportaal Mijn Noordwest krijgt vanaf vrijdag 24 november een nieuwe versie (update). 
Wat zijn voor u de belangrijkste veranderingen? 

Inlog Mijn Noordwest ook mogelijk voor DigiD gemachtigden
Heeft u een persoon gemachtigd voor uw DigiD met specifieke toestemming voor ‘Inloggen bij Noordwest Ziekenhuisgroep’? Dan kan die persoon nu rechtstreeks inloggen in Mijn Noordwest. Namelijk met de button ‘DigiD gemachtigde’. Vanaf heden beschikt het patiëntenportaal Mijn Noordwest over deze knop. Via het patientenportaal Mijn Noordwest heeft u toegang tot uw medisch dossier van het ziekenhuis. Een gemachtigde kan hetzelfde zien en doen. Denk bijvoorbeeld aan een afspraak maken, vragenlijst invullen of brief van een specialist lezen. Een machtiging kan worden aangevraagd via de website van DigiD (https://machtigen.digid.nl)

Afspraakbevestigingsinformatie 
Is er voor u een afspraak gemaakt, dan vindt u meer informatie over uw afspraak in uw patiëntenportaal Mijn Noordwest > agenda. U ontvangt dan eerst van Noordwest een melding per e-mail.
Het kan voorkomen dat u zich moet voorbereiden voor uw afspraak. Denk aan bloedprikken, een foto laten maken of een vragenlijst invullen. Dan staat vanaf vrijdag 24 november deze informatie als eerste genoemd, namelijk onder het kopje ‘persoonlijke informatie’. 

Lees informatie over uw afspraak altijd zorgvuldig door
Is er voor u een afspraak gemaakt? En heeft u de melding (e-mail) afspraakbevestigingsinformatie ontvangen? Ga dan altijd naar uw patiëntenportaal om de informatie over uw afspraak zorgvuldig door te lezen. Zodat u goed voorbereid naar uw afspraak komt. Voorkom teleurstelling, namelijk dat uw afspraak niet door kan gaan.  

Uw voorkeur: digitaal of schriftelijk?
Wenst u uw ziekenhuispost (afspraakbevestigingsbericht en andere brieven) op papier (per post) of alleen digitaal te ontvangen? Dan kunt u dit in Mijn Noordwest kenbaar maken, namelijk via de contactvoorkeur: Mijn gegevens > contactvoorkeur > keuze: papier of digitaal.
Kiest u voor digitaal? Kijk dan gelijk uw e-mailadres na, voer de e-mailcontrole uit (e-mailverificatie) en controleer of toestemming e-mail op ‘ja’ staat.

Welke informatie is het laatst aan uw dossier toegevoegd?
Met de nieuwe versie van Mijn Noordwest ziet u op de homepagina gelijk welke informatie het laatst aan uw dossier is toegevoegd. Namelijk bij de nieuwe button ‘toegevoegd aan mijn dossier’. Denk aan brieven (met uitzondering van de afspraakbevestiging), uitslagen, metingen etc. van de afgelopen 7 dagen.

Aanmeldzuilen
De aanmeldzuilen gaan ook mee met deze nieuwe versie en worden hiermee voor onze patiënten gebruiksvriendelijker:

  • u krijgt de keuze voor een korte (alleen aanmelding) of een lange (controle gegevens en aanmelding) aanmeldingsroute
  • heeft u zich niet op de juiste hoofdlocatie Alkmaar of Den Helder aangemeld, dan verschijnt er een melding (locatiecontrole)
Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws