• NL
Gepubliceerd: 19-04-2024, laatst gewijzigd: 19-04-2024

Noordwest herstelt fout declaratiesoftware

Statement

​​​​​​​
Door een fout in de declaratiesoftware waarmee wij de Covid-zorg registreerden, hebben wij voor de jaren 2022 en 2023 ruim 6 miljoen euro te veel gedeclareerd. Er zijn Covid-toeslagen gegenereerd en gedeclareerd voor de gehele opnameperiode van de patiënt en niet alleen voor de Covid-zorg. In deze jaren nam de reguliere zorg, na heftige Covid-jaren, namelijk weer toe. 

We vinden het belangrijk dat onze zorgnota’s kloppen. We zijn ons zeer bewust van het belang van zorgvuldig omgaan met publiek geld en van het belang om hierover ook transparant te zijn naar de samenleving en zorgverzekeraars. Vanzelfsprekend herstellen wij deze fout en betalen wij dit bedrag terug. Dit bedrag zal worden verwerkt in de jaarrekening van 2023. 

Ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben met elkaar afspraken gemaakt over de wijze waarop de juistheid van zorgnota’s wordt gecontroleerd. Samen worden afspraken gemaakt over de procedures die hiervoor worden gehanteerd en welke controles worden uitgevoerd. Dat heet horizontaal toezicht. Als uit het horizontaal toezicht blijkt dat er, zoals nu, fouten in declaraties zijn gemaakt, worden deze hersteld.

 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws