• NL
Gepubliceerd: 11-08-2016, laatst gewijzigd: 15-09-2016

Namen bekend voor onafhankelijk onderzoek locatieprofiel Den Helder

De afgelopen periode is uitvoering gegeven aan de evaluatie van het locatieprofiel Den Helder. Onlangs hebben de raad van bestuur en het stafbestuur van Noordwest Ziekenhuisgroep besloten een onafhankelijke beoordeling hiervoor aan te vragen. De namen van deze onafhankelijke deskundigen zijn bekend. De heer ir. H. Abeln, partner bij Twynstra Gudde, de heer prof. dr. P. Vierhout, chirurg, voormalig voorzitter Orde van Medisch Specialisten en voorzitter van de regieraad kwaliteit van zorg en de heer prof. dr. M.J. Schalij, cardioloog LUMC, vormen deze commissie. De commissie wordt ook begeleid door de heer M. Smeekes, directeur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en inhoudelijk adviseur van het gemeentebestuur Den Helder.

Cardiologie

In het onderzoek wordt ook gekeken naar de overweging om de complexe meerdaagse cardiologische zorg te concentreren op locatie Alkmaar. Noordwest Ziekenhuisgroep wil benadrukken dat er geen sprake is van het verdwijnen van het specialisme cardiologie op locatie Den Helder. De polikliniek, de functieafdeling en de mogelijkheid tot dagopnames staan in dit onderzoek niet ter discussie. Het specialisme cardiologie blijft dus op locatie Den Helder aanwezig.

Aanbevelingen

Het onafhankelijke onderzoek neemt enkele maanden in beslag. De verwachting is dat de aanbevelingen van de commissie in het najaar bekend worden gemaakt.

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws