• NL
Gepubliceerd: 21-12-2017, laatst gewijzigd: 21-12-2017

Noordwest kiest Dok architecten voor renovatie huize Westerlicht

Noordwest Ziekenhuisgroep heeft het Amsterdamse architectenbureau Dok architecten (DOK) gecontracteerd voor de renovatie van huize Westerlicht. Huize Westerlicht is een monumentaal pand uit 1932 ten zuidwesten van het ziekenhuisgebouw in Alkmaar. 

DOK levert het ontwerp voor de renovatie-, restauratie- en verbouwwerkzaamheden die nodig zijn om huize Westerlicht weer in oude glorie te herstellen. 

De opdracht is bij een aparte architect ondergebracht omdat het om specialistisch ontwerpwerk gaat. Voor de eerste fase van de vernieuwbouw van het ziekenhuis in Alkmaar is het Rotterdamse architectenbureau De Jong Gortemaker Algra (dJGA) in de arm genomen.   

Na de renovatie worden de Noordwest Academie en kantoorfuncties ondergebracht in huize Westerlicht. Ook zal het pand tijdens de vernieuwbouw dienen als uitvalsbasis voor kantoorfuncties die tijdelijke ruimte nodig hebben vanwege de bouwwerkzaamheden in het ziekenhuis zelf. 

De werkzaamheden (ontwerp en bouw) aan huize Westerlicht zullen naar verwachting 2 jaar in beslag nemen.

Wie is DOK?
DOK is een Amsterdams architectenbureau met circa 20 medewerkers. Het bureau is breed georiënteerd en actief op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw, scholenbouw, stedenbouw en interieur. In 2017 is DOK geselecteerd als één van de coördinerend architecten voor de renovatie van het Binnenhof-complex in Den Haag. 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws