• NL
Gepubliceerd: 28-03-2019, laatst gewijzigd: 28-03-2019

Van bloedafname tot uitslag in één uur

Vanaf 1 april 2019 introduceert de trombosedienst van Starlet DC de vingerprikmethode bij de patiënten in de kop van Noord Holland. In de regio Alkmaar, Bergen, Heiloo, Egmonden tot aan Schagen is dit al in 2017 gestart en begin april gaat Starlet DC dit uitbreiden naar de gehele Noordkop en Texel. 

Wat houdt dit in?
De vingerprikmethode houdt in dat er voor de bepaling van de stollingswaarde van de patiënt slechts één druppel bloed uit de vinger nodig is. De uitslag van de waarde is direct bekend en wordt via een app in een beveiligde omgeving naar de trombosedienst verzonden. 

Voordeel van deze methode is dat de vingerprik minder belastend is voor de patiënt in vergelijking met de bloedafname uit de arm. Een tweede voordeel is, dat niet alleen de patiënt, maar ook de trombosedienst van Starlet DC direct de uitslag ontvangt en met de dosering aan de slag kan gaan. Het hele proces is daardoor aanzienlijk versneld, ook voor de patiënt. 

Innovatie
De medewerkers bloedafname van Starlet DC maken gebruik van een routesysteem op de telefoon. Voor het project van de vingerprikmethode is het routesysteem uitgebreid met de app.  Starlet DC was daarmee in 2017 de eerste trombosedienst die de vingerprikmethode met het routesysteem heeft geïntegreerd.  

Meer informatie
Op de informatiepagina op de website van Starlet DC leest u extra informatie over de vingerprik.
 

Deel dit artikel:

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Nieuws