• NL
 info

Photodynamische lichttherapie (PDT) is een nieuwe succesvolle behandeling van oppervlakkige huidkanker en het voorstadium van huidkanker. U wordt voor deze behandeling 1 dag opgenomen. De huid wordt eerst ingesmeerd met een speciale crème die 3 uur moet intrekken. De lichtassistent belicht vervolgens de aangedane plekjes op uw huid met zuiver rood licht. De crème en het licht alleen zijn onschadelijk. Het is de combinatie van beide die de tumorcellen vernietigt. Voor de pijn tijdens de behandeling krijgt u pijnstillers.

Hoe bereidt u zich voor op photodynamische lichttherapie?
U krijgt een recept mee voor zalf. Hiermee smeert u de plekjes op uw huid gedurende een aantal dagen voor de behandeling in. Houdt u er verder rekening mee dat u na de behandeling niet zelf naar huis kunt rijden.

?Wat kunt u verwachten na photodynamische lichttherapie?
Voor goed herstel is het belangrijk dat u zich thuis houdt aan een aantal leefregels. Zo is het belangrijk dat u de behandelde huid de eerste 24 uur beschermt tegen licht en ervoor zorgt dat een eventuele wond niet nat wordt. Uw huid geneest snel, meestal zonder littekens. Zo nodig kan photodynamische lichttherapie zonder gevolgen en/of kans op bijwerkingen worden herhaald.

Websites

Geen websites gevonden.

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Photodynamische lichttherapie