• NL
 info

Een gescheurde achillespees (achillespees-ruptuur) kan met gips of een operatie behandeld worden. De keuze is afhankelijk van uw leeftijd, eventuele andere aandoeningen en/of uw eigen voorkeur. Als de achillespees helemaal gescheurd is, is bijna altijd alleen een operatie mogelijk. Het is belangrijk dat een gescheurde achillespees binnen enkele dagen wordt behandeld of geopereerd.

Hoe bereidt u zich voor op behandeling van een gescheurde achillespees? 
De orthopedisch chirurg legt goed uit hoe u zich op de behandeling, een eventuele operatie en de periode van herstel kunt voorbereiden. 

Wat kunt u na de behandeling verwachten? 
De behandeling is erop gericht dat u uw voet weer normaal en zonder pijn kunt gebruiken en belasten. Na de operatie krijgt u 4 weken of langer gips om uw onderbeen. Volledig herstel duurt 3 tot 6 maanden. Bent u niet geopereerd maar behandeld met gips en tape? Dan is de kans iets groter dat uw achillespees opnieuw scheurt.

Uw zorgverlener
Noordwest heeft specialisten vanuit verschillende disciplines in huis om u te behandelen voor een gescheurde achillespees. U wordt bijvoorbeeld behandeld door een algemeen chirurg, plastisch chirurg orthopedisch chirurg of hand- en polschirurg.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Gescheurde achillespees - behandeling