• NL
 info

De pols bestaat uit handwortelbeentjes en de uiteinden van het spaakbeen en de ellepijp in de onderarm, in totaal 7 botjes. Deze worden door bandjes (ligamenten) bij elkaar gehouden. Als de bandjes scheuren of verslappen kan er speling tussen de botjes ontstaan, waardoor ze niet meer als 1 geheel bewegen. De pols wordt dan instabiel. Afhankelijk van de ernst van uw klachten zijn de volgende behandelingen mogelijk:

  • handtherapie voor verminderen van pijn en vergroten belastbaarheid
  • trainen van de spieren in de onderarm
  • ondersteuning met een spalk of brace

Als u hier geen of onvoldoende baat bij heeft, kunt u in overleg met de handchirurg een operatie overwegen. Bij deze operatie wordt de stabiliteit in de pols hersteld en de kans op vroege slijtage van de handwortelbeentjes verkleind.

Hoe bereidt u zich voor op behandeling van een instabiele pols?
De handchirurg legt u goed uit hoe u zich op de behandeling, een eventuele operatie en de periode van herstel kunt voorbereiden.

Wat kunt u na de behandeling verwachten?
Een belangrijke voorwaarde voor een goed resultaat van de handtherapie, is dat u dagelijks oefent en alle adviezen en instructies van uw handtherapeut nauwkeurig opvolgt. Na een operatie kan het zijn dat u uw pols tijdelijk minder goed kunt buigen.

Websites

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Instabiele pols - behandeling