• NL
 info

Een curettage is een kleine operatie. Via de schede brengt de gynaecoloog een curette (dun buisje of soort lepeltje) in de baarmoeder. Hiermee wordt een laagje slijmvlies van de binnenkant van de baarmoeder weggezogen of geschraapt. Het weefsel wordt op indicatie voor verder onderzoek naar het laboratorium gestuurd. Een curettage wordt ook gedaan als behandeling bij een miskraam of als abortus.

Hoe kunt u zich voorbereiden op een curettage?
U krijgt van tevoren uitleg van uw behandelend arts. Als het onderzoek onder narcose of met een ruggenprik gebeurt, moet u voor het onderzoek nuchter zijn. Uw arts zal dit met u bespreken. De ingrepen gebeuren in dagbehandeling. Bij uitzondering is voor de grotere ingrepen een langere opname noodzakelijk. In dit geval leest u meer informatie over uw opname en kunt u de voorlichtingsfilm ‘Goed voorbereid op uw operatie’ bekijken.

Wat kunt u verwachten na een curettage?
Na een curettage is er enige tijd vaginaal bloedverlies, dit kan variëren van enkele dagen tot enkele weken. Na afloop van het bloedverlies hebt u vaak nog wat bruinige afscheiding. Bij koorts, abnormale afscheiding of hevig bloedverlies, neemt u contact op met het ziekenhuis.

Websites

 Ziektebeelden
 Folders

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: Curettage, locatie Alkmaar