• NL
dr. S.T. (Sietze) van Turenhout
Functie
maag-, darm- en leverarts
Aandachtsgebied
oncologie
Opleiding
VU Medisch Centrum, Sint Lucas Andreas ziekenhuis/OLVG
BIG-nummer
69911199901
Afdelingen

 

‘Maag-, darm- en leverziekten is een fascinerend vakgebied. Het spreekuur op de polikliniek, de verpleegafdeling, het uitvoeren van kijkonderzoeken (endoscopieën) en nieuwe ontwikkelingen maken het vak boeiend, uitdagend en afwisselend. Het leukste blijft echter het contact met patiënten. 

Ik ben opgeleid tot MDL-arts aan het VU medisch centrum in Amsterdam en van daaruit ook werkzaam geweest in het Sint Lucas Andreas ziekenhuis/OLVG. Aan het VU medisch centrum ben ik gepromoveerd op onderzoek naar ontlastingstesten die gebruikt kunnen worden voor het bevolkingsonderzoek darmkanker. Na een specialisatie in maag-, darm- leveroncologie (kankerzorg) heb ik een jaar gewerkt bij het Antoni van Leeuwenhoek/Nederlands Kanker Instituut. 

Sinds 1 januari 2019 werk ik met veel plezier bij Noordwest Ziekenhuisgroep. We kunnen veel medische problemen binnen Noordwest oplossen en werken waar nodig goed samen met ziekenhuizen in de regio. Zo zorgen we met elkaar voor de inwoners van de prachtige provincie Noord-Holland. Ik wil graag optimale zorg bieden met aandacht voor wie u bent en wat u bezighoudt, zodat we samen een plan kunnen maken dat het beste bij u past.’ 
 

Bijzonderheden:

  • promotie: Exploring Faecal Immunochemical Test Performance in Colorectal Cancer Screening

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. S.T. (Sietze) van Turenhout