• NL
H.L.S. Go
Functie
radioloog
Aandachtsgebied
mammaradiologie, thorax, abdomen en SEH
Opleiding
Academisch Medisch Centrum Amsterdam (1999 - 2004)
BIG-nummer
49045297601
Afdelingen

 

'In 2004 heb ik mijn opleiding tot radioloog afgerond in het AMC en sinds medio 2005 werk ik bij Noordwest Ziekenhuisgroep wat ik met veel plezier doe. Ik vind het prettig om in een groot opleidingsziekenhuis te werken waar alle faciliteiten aanwezig zijn zoals in een universiteitsziekenhuis. Maar ondanks dat we best groot zijn, zijn de lijnen kort en kan ik mijn collega-specialisten makkelijk bereiken.

Tijdens mijn opleiding tot radioloog was ik al geïnteresseerd in het subspecialisme mammaradiologie oftewel radiologische onderzoeken op zoek naar borstkanker. We maken hiervoor gebruik van röntgenonderzoek (mammografie), echografie en soms de MRI-scanner.
Ik vind dit onderdeel van de radiologie boeiend omdat de radioloog een belangrijke rol speelt in het stellen van de diagnose borstkanker, maar ook in het uitsluiten hiervan. Iets wat mijns inziens net zo belangrijk is maar vaak wordt onderschat.

De radioloog doet de zogenaamde biopten uit een afwijking om weefsel te krijgen om een diagnose te stellen. Ik vind het prettig dat ik kan bijdragen dat patiënten vlot een diagnose krijgen en dat ik kan helpen om een patiënt gerust te stellen. Niets is zo vervelend als ongerust zijn.

Naast de mammaradiologie houd ik mij ook bezig met het radiologische deel van long- en buikafwijkingen en ben ik betrokken bij de ongevalopvang. Ik beleef veel plezier aan het opleiden van nieuwe collega-specialisten door kennis over te dragen en onderwijs te geven. Elke keer weer verse collega's met lastige vragen: Dat houdt me scherp!'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: H.L.S. Go