• NL
H.P.J. Visser
Functie
internist-hematoloog
Specialisatie
hematologie
Opleiding
Geneeskunde, Rijks Universiteit Groningen; Hematologie, Leids Universitair Medisch Centrum
BIG-nummer
89024604201
Afdelingen

 

‘Na mijn specialistische opleiding in Leiden ben ik in 2001 gaan werken in Noordwest Ziekenhuisgroep als internist-hematoloog.
In de eerste jaren werkte  ik zowel op het terrein van de hematologie als van de oncologie. Tegenwoordig behandel ik vooral patiënten met hematologische aandoeningen: leukemie, lymfklierkanker, beenmergkanker, andere beenmergaandoeningen en stollingsstoornissen.

Onderzoek naar oorzaken van kanker en naar zwakke plekken in de kankercellen leidt ertoe dat we steeds beter begrijpen hoe deze ziekten ontstaan en ook hoe we ze moeten bestrijden. Het is fascinerend dat er nu ziekten zijn, waar we op een heel andere manier naar kijken dan 20 jaar geleden.

Ik neem actief deel in de landelijke werkgroep chronische lymfatische leukemie en ben onderdeel van een internationaal netwerk.

Naast curatieve behandelingen (gericht op genezing) heb ik ook een bijzondere interesse voor de palliatieve geneeskunde die erop gericht is om patiënten met een beperkte levensverwachting zo goed mogelijk te ondersteunen. Samen bespreken wat hun wensen zijn in deze fase van het leven is uitdagend en verrijkend. Elke patiënt heeft een eigen verhaal en achtergrond. De uitdaging is, dat je de patiënt dit verhaal moet laten vertellen.'

Bekijk het filmpje waarin Hein Visser vertelt over zijn vak en een uniek inkijkje geeft in het multidisciplinair overleg:

Om deze video te bekijken moet u eerst akkoord gaan met inschakelen van alle cookies.

Voorkeuren aanpassen

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: H.P.J. Visser