• NL
M. Westerman
Functie
internist-hematoloog
Specialisatie
hematologie
Opleiding
Vrije Universiteit medisch centrum, Amsterdam
BIG-nummer
9056268701
Afdelingen

 

‘Na mijn opleiding tot internist-hematoloog in het VUMC te Amsterdam, ben ik sinds 2008 werkzaam in Noordwest Ziekenhuisgroep. Als hematoloog behandel ik patiënten met goedaardige (onder andere bloedstolling) en kwaadaardige ziekten (kanker) van het bloed, beenmerg of lymfklieren. Hiervoor zijn steeds meer en betere behandelingen mogelijk. Ik ben actief betrokken bij onderzoek naar veelbelovende medicijnen tegen onder andere Multipel Myeloom (ziekte van Kahler / beenmergkanker).

In Noordwest Ziekenhuisgroep ben ik onderdeel van een ambitieus en gemotiveerd team. Samen met mijn collega-artsen, de verpleegkundigen, secretaresses en andere ondersteuners, doe ik elke dag mijn uiterste best om goede zorg te leveren aan patiënten. Een belangrijk onderdeel van goede zorg is om de patiënt en familie uit te leggen wat de ziekte inhoudt en om samen met hen afwegingen te maken in de behandeling. Het blijft voor mij bijzonder om patiënten te mogen begeleiden in deze vaak intensieve levensfase.

Naast het patiëntencontact, haal ik voldoening uit het geven van onderwijs aan co-assistenten en artsen in opleiding tot specialist (arts-assistenten). Noordwest Ziekenhuisgroep is een groot perifeer opleidingsziekenhuis, waarin ik mijn bijdrage lever aan het opleiden van een nieuwe generatie dokters.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: M. Westerman