• NL
P.S. (Patty) van Daalen
Functie
verpleegkundig pijnconsulent
Aandachtsgebied
chronische pijn, neuromodulatie, iontoforese, TENS
Opleiding
Verpleegkundige A; Opleiding verpleegkundig pijnspecialist, Universitair Ziekenhuis Leuven (B) (2010-2012)
BIG-nummer
09039755030
Afdelingen

 

‘Voor ik in 2008 als verpleegkundig pijnconsulent ging werken, had ik nooit gedacht dat er zo veel mensen met chronische pijn zijn. Vaak hebben die patiënten al een lange weg in de medische molen achter de rug voor ze doorverwezen worden naar het Pijncentrum. Ik vind het een uitdaging om samen met ons team, de patiënten zo goed mogelijk te helpen. Ik hoop dat patiënten zich in het Pijncentrum gehoord voelen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om de pijn tegen te gaan. Ook de psychosociale gevolgen van pijn hebben onze aandacht.

In 2010 heb ik een 2-jarige opleiding bij de universiteit van Leuven in België gedaan. Ik leerde toen hoe complex pijn eigenlijk is. Pijn is niet alleen een gevolg van weefselschade. Maar na genezing van de oorzaak kan de pijn zichzelf in gang houden en zich zelfs verergeren.

Mijn functie is erg veelzijdig en elke dag is anders. Mijn werk bestaat vooral uit telefonisch contact met patiënten, planning van behandelingen en neuromodulatie en het maken van protocollen en patiënten-informatiefolders.

Vooral neuromodulatie vind ik uitdagend. Met 2 collega’s begeleid ik patiënten met een geïmplanteerde morfinepomp of ruggenmergstimulator. Niet elke patiënt komt in aanmerking voor ruggenmergstimulatie. Het is vaak een lang traject voordat iemand daadwerkelijk een stimulator krijgt. Een ingrijpende behandeling, maar met vaak heel goede effecten. De begeleiding van deze groep patiënten en het toepassen van de nieuwste inzichten bij het programmeren van de stimulatoren, geeft mij veel voldoening.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: P.S. (Patty) van Daalen