• NL
S. (Sabine) Beuger
Functie
kinderarts-neonatoloog
Aandachtsgebied
neonatologie
Opleiding
kindergeneeskunde en subspecialisatie neonatologie in Emma Kinderziekenhuis/AMC
BIG-nummer
59048426901
Afdelingen

 

'Er is een foto van mijn tweede verjaardag waar ik vol trots en helemaal blij sta met een stethoscoop in mijn oren. Nu , vele jaren later , kan ik me nog steeds geen leuker beroep dan kinderarts voorstellen. Ik heb het geluk dat ik dat samen kan doen met een team van betrokken, kundige en lieve collega’s .

Kinderen horen blij te kunnen groeien en bloeien. Als dat door ziekte niet kan heeft dat enorme impact voor hen, hun toekomst, maar ook voor hun gezinnen en vrienden. Ik vind het dan ook een enorme uitdaging en verantwoordelijkheid om de kinderen weer te laten groeien en bloeien. Idealiter is dat door ze weer helemaal te genezen. Soms kan genezen jammer genoeg niet, doordat er een chronische ziekte is of een blijvend handicap. Als kinderarts heb ik dan een belangrijke rol deze kinderen en hun ouders te begeleiden bij de zoektocht hoe met de ziekte een zo normaal mogelijk leven te leiden. Begeleiden heeft daarbij heel veel aspecten: voorschrijven van medicijnen, luisteren naar de wensen van kinderen en ouders , overleggen met collega’s, up to date te blijven door nascholingen en te leren van feedback.

Tijdens mijn opleiding tot neonatoloog heb ik gewerkt op de intensive care voor pasgeboren ernstig zieke baby’s. In Den Helder ben ik betrokken bij de couveuse-nazorg poli, waar ik samen met onze fysiotherapeut Yvonne Way die kinderen zie, die eerder op deze intensive care hebben gelegen.

Voor de toekomst hoop ik verschillende dingen: mee groeien met de moderne kindergeneeskunde, ook al betekent dat soms vertrouwde paden verlaten, maar vooral een kinderarts zijn waarvan een kind later zegt: “die heeft me goed geholpen”.'

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: S. (Sabine) Beuger