• NL
dr. T.S. (Taco) Bijlsma
Functie
chirurg
Specialisatie
traumachirurgie
Aandachtsgebied
traumachirurgie, chirurgie bij kinderen en endoscopische chirurgie
Opleiding
UMCU en Diaconessenhuis Utrecht 2000-2006
BIG-nummer
19047881701
Afdelingen

 

Dr. Bijlsma is werkzaam als chirurg bij Chirurgen Noordwest. Dit is een samenwerkingsverband tussen de chirurgen van Noordwest Ziekenhuisgroep (locaties Alkmaar en Den Helder) en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Onze chirurgen kunnen op deze 3 locaties werkzaam zijn.

‘Wat ik zo mooi vind aan het vak chirurgie is dat ik vaak de schakel ben tussen het leven vóór en het leven na een ongeval. Ik merk dat met name bij ongevalschirurgie en kinderchirurgie. Regelmatig kan je bij een perfect uitgevoerde operatie het verschil maken tussen een leven zònder of en leven mèt beperkingen. Helaas is niet al het letsel oplosbaar, maar het maximaal haalbare bereiken en de patiënt daarmee een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven geven, is voor mij wat het werk als chirurg zo fascinerend maakt.

Een moment in mijn carrière waarop deze elementen allemaal samen op één plek vielen, was tijdens mijn uitzending naar Haïti na de aardbeving in 2010; een eindeloze reeks, veelal zeer jonge, traumapatiënten waar jouw medische behandeling hèt verschil maakte tussen een leven met of zonder toekomst.

Uit bovenstaande informatie is al af te leiden dat traumachirurgie en kinderchirurgie mijn aandachtsgebieden zijn. Mijn streven is om zo snel mogelijk actieve revalidatie te starten voor een goed functieherstel. Daarnaast streef ik er naar om de gevolgen van een operatie, denk bijvoorbeeld aan littekens, zo mooi mogelijk te laten genezen. In de opleiding van chirurgen besteed ik hier altijd veel aandacht aan.

Door veel en actief betrokken te zijn bij het opleiden blijf ik zelf ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technieken en word ik gedwongen scherp te blijven en een voorbeeldfunctie te vervullen voor de chirurgen van de toekomst.’

Laatst bezochte pagina's

U bent hier: dr. T.S. (Taco) Bijlsma